Klik Nih...

Followers

Nuff

Tuesday, January 31, 2017

Geng Guru Tahun 1 2017


Selamat Pagi semua...


Sesaje tepek gambar cikgu2 tahun satu sekolah I...
kena banyak sabar ajar tahun 1.. asyik2 kena hadap murid nangis..
Penat I...

ni antara yg lambat balik 31 dec lepas.... sebenarnya ada ramai lagi...




sekolah I setiap tahun ada 9 kelas u.. satu kelas 35 
murid.. memang ramai murid kena handle..


huhu.. penat sangat.. lagi2 berhadapan dengan murid yg parent tak check beg anak tahun 1..
Sekadar peringatan buat diri sendiri dan parent di luar sana.. tolong semak bag anak ya,,,

I dh kena komplain dengan sorang parent bitau I tak bagi jadual..
tapi I dh bagi sebenarnya.. Parent tu yang tak check beg anak dia..
then jawapnya 'nnt I tanya PENGASUH'


'HELLO, tu ANAK KO.. PLS LA TENGOK SENDIRI..
APAHAL PULAK NAK SURUH PENGASUH PULAK...'


kannnn...


saje nak buat sesi luahan.. ni la antara dugaan jadi guru nih..
moga dipermudahkan semuaaa... Amin..





Sunday, January 29, 2017

Memori 2016



Hai semua.... xde mende pun nak cerita.. sesaje tempek gambar di sini..

si kakak.. 1 tahun 4 bulan..



ummi dan abang adam - 14.10.2016..
Adam pun genap 4 tahun ms ni.. 11.10.2016





ok ler... nanti i updet lagi.. banyak sangat nak cerita... tp xdapat nak updet... 



Saturday, January 28, 2017

Abang Adam ke Tadika sesi 2017



Hai... dan Salam Sejahtera semua.. Sebenarnya cite lapuk juga ni.. tapi nak cecite jugak kannn..

3 Januari 2017 dah mula sesi persekolahan abang Adam di tadika lain pula.. tapi uniform nya memang tak jauh beza dengan tadika dulu.. tema warna pink..


ni hari pertama abang adam.. dapat juga ummi snap gambar dia.... hihi..
Alhamdulillah abang adam tak bising dan merengek sebab dah pernah tadika sebelum ni..
lega ummi...


ni pula homework adam kena buat dgn ummi di rumah..
baru je dapat semalam.... nak latih dia la ni...


Susah juga sebab adam ni ada mood dia... lgpun peringkat umur adam sy lebih tekankan bacaan Iqra' dia... ABC yg lain2 tu biar la dia belajar di tadika aje.. semoga Adam dapat belajar dengan baik ya..
ummi aim adam dah boleh baca quran umur 7 tahun ni.. Ummi doakan adam dah boleh mengaji dengan baik.. Aminn...


Friday, January 27, 2017

Adam Konvokesyen


Salam sejahtera...

Dah lama sangat entry ni jadi draf.. baru le ummi nak upde.. dah penghujung Januari 2017.. tapi tak pe la ya... ni gambar abang Adam Konvo di tadika dia... Tapi tahun ni abang adam dah ke tadika lain pula... layan gambar aje ya...


manjanya muka dia..



ni guru kelas adam untuk murid 4 tahun



ni masa adam buat persembahan.. alolo.. omey..



sesi fotografi...


adam and the gang..







ok... nanti nak cuba updet entry lagi ya...


Bye bye bye..



Tuesday, January 3, 2017

tahun pertama..



hai... salam sejahtera..


susahnya sy nak updet blog sebab selalunya guna apps blogger.. tp skrg apss blogger susah nak upload gambar.. jadi tak best.. ni pun dapat seketol gambar je neh.. ermm..


ok la.. i nak curi2 masa jugak updet blog.. banyak dah tertinggal ni..

tahun ni tahun pertama I jadi guru kelas tahun 1...
risau juga sebab belum ada pengalaman...

ok.. doakan saya ya...