Klik Nih...

Followers

Nuff

Sunday, June 25, 2017

Salam Lebaran



Selamat Hari Raya Aidilfitri Semua...
1438 H... Alhamdulillah...
(entry dh siap taip semalam)



credit to cikgu tadika abang....





ni lukisan yang abang warna,,,, boleh la..  pesen nak cepat siap...







Saturday, June 24, 2017

Memori 2 beradik..



Salam hari terakhir Ramadhan... 
Mesti masing2 sibuk untuk persiapan raya kan...

baru le I curi2 masa upder cerita sikit.. tempek gambar aje la ya..



abang n kakak main lego.. kreatif pula boleh buat jambatan ya... 
siti pun join sama....


comel je kakak teleng2... 
























 macam2 gaya kan...










ok la.. Selamat Tinggal Ramadhan...






Saturday, June 17, 2017

Teman Ummi


Salam Ramadan semua...


Baru je berkesempatan nak updet entry kann.. hik hik..
Selasa lepas, hari pertama kerja dalam bulan Ramadan, ummi pergi klinik
ditemani abam Adam sebelum ummi pergi kerja. Abam Adam dah matang sekarang
boleh temankan ummi gi klinik dan duduk bertenang aje. Tak macam masa abam kecik2 dulu..
aktif dan cepat bosan... senang hati ummi dh ada peneman..



dek ramai pelanggan di klinik.. Abam Adam tertido kebosanan.. alolo comelnya abam..
rambut abang pun dah makin bergulung2 dengan machonya... =)


dah selesai urusan klinik. uruskan abam pulak. pakaikan baju uniform tadika abam dalam kereta aje..
besok2 gitu la rutin abam bila ummi ada appointment klinik. mujur abam tak banyak karenah kan..
Alhamdulillah...


dah hantar abam ke tadika.. ummi pun bergerak ke sekolah...huhuhu.. hari pertama kerja memang banyak sangat perkara pelu dibuat sebab nanti ada hari terbuka.. buku adab murid I xsiap lg..





moh kita siapkan kerja kita... cantikkan view sekolah I..
Ummi suka lepak kt meja2 bulat ni...


ok... nak layan kakak jap.. tengah hari nnt I kerja tau..
kena pergi sekolah.. bye bye bye






Tuesday, June 6, 2017

Amukan sang kakak


Salam 11 Ramadan....

 Alhamdulillah tahun ni berpuasa dalam cuti sekolah... dapat la rehat sekejap dan luangkan masa
bersama anak-anak...




perihal sang kakak... kakak dah 2 tahun 2 bulan.. tapi perangai kakak dah lain macam bermula cuti sekolah ni semenjak sepenuh masa duduk dengan ummi.. kakak suka mengamuk dan menangis kuat-kuat sampai bingit telinga ummi dan ayah.. kakak dah berubah ke fasa lain pula kali ni...





bila ada perkara ummi dan ayah xdapat tunaikan sebab ummi dan ayah xpaham apa yang kakak nak.. kakak akan mulakan amukan menangis kuat-kuat dan membuat apa sahaja macam di luar kawalan kakak.. ummi cuba pujuk dan peluk kakak tapi kakak semakin bertambah teruk amukkannya..




tapi akhirnya kakak akan cari ummi dan peluk ummi baru lah kakak akan berhenti menangis. letihnya ummi.. jiran2 mesti dengar suara kakak yang kuat menjerit tu kann..




tak ape la kakak... ummi doa moga amukan kakak tak berkekalan ya..
ummi, ayah dan abang sayang kakak... 


sekian coretan hari ini..

wassalam..




Friday, June 2, 2017

Baby Ziyad



Salam Sejahtera..

Alhamdulillah.. kita dah pun seminggu berpuasa pd 7 Ramadan kan. pejam celik pejam celik anak buah saya pun dah 8 bulan. cepat aje anak2 membesar kan..

korang layan gambar aje la ya.. mcm biasa I malas nak taip panjang2..


besarnya peha ziyad tu..memasing bz ngn hal masing2..



 '



ziyad bersama Pak Long... masih juga xbg kerjasama yg baik ya ziyad.
ermm.. xpe la.. ziyad takot mummy lari la tu....



ok la.. ada banyak kerja perlu dibuat..


bye bye bye

Monday, May 29, 2017

3 Ramadan 1438 H -2017


Salam Ramadan..

Dah masuk 3 Ramadan pun kan.. dah hari ke3 cuti pertengahan tahun. Memang saya bercuti tapi hari ni saya baru berjaya siap tanda kertas periksa sebanyak 8 set. Fuh. Alhamdulillah dah selesai..


 gambar sekitar 9-10 pagi.. anak2 tak puasa dah mulakan sarapan masing2..
abam adam pula ada ulser di lidah.. asyik merengek ajer..



ni gambar jam 9.14 malam. nampak tak si ayah tutup hidungnya..ha ha ha
menahan bau poo poo si kakak... kakak selamba ajer ya..


ok la.. selamat menyambut Ramadan dan beribadat di bulan Ramadan.
Saya nak sambung tulis dalam buku report card murid kelas saya pula..

bye bye bye..


Thursday, May 25, 2017

MC 2 hari


Salam Sejahtera Semua..

Hari ni baru masuk kerja setelah dapat MC 2 hari berturut2. Sebenarnya tak sangka Dr akan bagi MC 2 hari. Tapi xpe la.. boleh saya berehat kan.. MC tu untuk kita berehat dan memang sy berehat dengan selama 2 hri tersebut.

Alhamdulillah syukur diberi nikmat. Hari ni saya dapat bekerja. Tapi agak letih juga sebab masih lagi dalam musim peperiksaan. Musim periksa untuk tahun 2 memang boleh rehat lagi.. tapi untuk tahun 1 perlu mental dan fizikal yg tinggi. Sepanjang jaga periksa tahun 1 tak boleh duduk langsung.. Sebab kena ajar murid tahun 1.. ajar apa:

1. Ajar tulis nama - kemudian semak setiap meja pastikan nama ditulis dengan betul. (masih ramai lagi murid tahun 1 tak boleh tulis nama sendiri). bila murid tak pandai tulis nama sendiri, maka gurunya kena tolong tuliskan..

2. Ajar cara nak jawab seoalan. Bagaimana nak bulatkan SATU jawapan shj. tu pun kena round tengok setiap meja.. dah kena hadap 35 kertas.. boleh je aku buat bodoh.. tapi kesian pd guru yang akan tanda kertas periksa tu.. mesti dapat kertas periksa tidak bertanda atau bulat semua jawapan. itu la penjaga peperiksaan kena betul2 jaga untuk murid tahun 1.

3. Baca arahan untuk murid. cara jawab pun perlu diajar conton soalan sains. Senaraikan makanan manis dan masam. Jika tidak disemak. murid akan salin perkataan manis sebagai jawapan.

tetiba cerita pasal jaga periksa kann...

ok la.aku ni jarang MC tau. sebab aku malas nk gi klinik. Prinsip aku, selagi aku boleh bangun aku akan datang kerja. cuma pernah sekali aku MC sebab batuk dan sakit tekak sampai xkeluar suara. tu pun g klinik 1 Malaysia yg ada Dr. dapat la MC sehari untuk rehatkan diri dari dok bercakap kuat2 pada murid2. nape aku sanggup tunggu lama di klinik kerajaan? sbb aku penjawat awam dan xde panel klinik swasta. Kedua, bila gi klinik swasta akn dapat ubat banyak sgt dan slalunya kau tak dapat habiskan ubat tu. Sebab tu aku rela ke klinik kerajaan. sebab alu xlarat nak makan ubat banyak2..

Berbalik MC 2 hari itu. Rupanya menjadi tanda tanya rakan2 guru sebab aku ni memang jarang MC. Maka cepatla khabar aku xsihat tersebar. Moga aku diberikan rezeki kesihatan untuk teruskan kerja aku ni kann.. dapat kawan2 kerja yang prihatin. Rasa bertuah sangat2..


ok la.. aku nak rehat.. penat td jaga periksa murid.. bye bye bye




Wednesday, May 24, 2017

Lamanya...


Hai semua.. Salam Sejahtera

Sudah lama sepikan diri dari dunia blog gara2 layan drama Korea the legend of blue sea, Pinocchio dan the heir. Ada je cerita nak bubuh dalam tp i malas... hihi

Alhamdulillah.. I dapat APC tahun 2016.. terima kasih pada pentadbir petang saya yg baik hati.. merasa la jugak... Alhamdulillah..















Friday, April 7, 2017

Gelagat Budak Merajuk...




Hai korang....


Gambar di atas tu kan.. gambar si kakak merajuk.. asal merajuk aje sembam badan ke lantai dan nangis puas2... dah pandai merajuk... tak comel la kakak musyukkk...





Thursday, March 30, 2017

Sebelum Pergi Kerja

wajah2 kesayangan ummi sebelum ummi pergi kerja...

















Wednesday, March 29, 2017

Sticker


Hai.. Baru perasan entry ni dalam draf.. 

layan aje la gelagat 2 beradik ni main sticker...

j





















ok.. ada kerja nak buat.. bye bye...
tak leh nak taip entry lama2..





Tuesday, March 28, 2017

Jom main....



Hai korang semua....
Selamat pagi....

Saje tempek aktiviti abang Adam di sini..
















lepas tu si kakak... sekarang dah pandai cakap sikit2...


'jom main'

ti apak - tak nampak


susahnya ummi nk cuba faham dialek kakak...





ok... bye korang..

sekarang memang mood malas nak taip..

nak gi lipat baju pula..