Klik Nih...

Followers

Nuff

Wednesday, July 27, 2016

minum susu


Salam Sejahtera...

Ummi ada taklimat di Kg Jawa pagi tadi... balik rumah angkat baju di jemuran.. sedar sedar dah pukul 4 ptg ya....


abang Adam masih lagi minta minum susu botol... abang dah 4 tahun laaa..


saje snap cecepat masa abang leka... hahahahaha..



Alhamdulillah bila berjalan keluar bermalam atau tidak.. memang ummi tak perlu bawa termos n bekal susu abang adam. ummi dah ajar siap2... susu hanya ada di rumah sahaja...  di luar tiada susu..
jadi abg adam hanya perlu minum air masak ajeee.. senang kerja ummi.. muahahaha..




Monday, July 25, 2016

PARKING


Assalamualaikum dan Salam Syawal...

Dah lama nak updet entry ni.. dok dalam draf je.. aku agak pelik orang yg datang ke perumahan aku ni.. suka nau parkin depan rumah aku.. dah tu, ko datang beraya ko malas jalan jauh2.. ko main suka2 parking depan rumah aku.. teruk betul.. memang la aku tak kemana-mana.. tapi mana la tahu.. kot2 ada emergency nak keluar.. dah la xkenal tuan empunya kereta..

Kadang-kadang ada jiran aku ni.. selang dua pintu.. suka sangar parking depan rumah aku bila dia balik malam2.. Alhamdulillah aku memang xkemana pagi tu.. pernah je kami satu family nak travel jauh gerak pukul 3pg.. ada ko boleh agak aku nak keluar rumah waktu mcm tuuu.. sesuka hati aje..


gambar ni suasana tanpa ada kereta parking blok kereta kami.. kebetulan pulak kereta tadi bru blahhh..


Pernah je time aku tengah nak angkat kain di jemurann... tetiba ada kereta mpv benti depan rumah aku.. keluar kepala perempuan seketul dari tingkap kereta..

"kami nak parking sini boleh tak?? "

cecepat aku jawab..

"eh.. tak boleh.. ada orang nak datang".. (memang pun.. ada orang aircond nak dtg pasang aircong kt rumah aku..)

Amboi..amboi.. sesuka hati ngko je nak minta izin.. pi la cari mana2 parking... jauh sikit pun xpe.. asalkan xsusahkan orang.. aku ada anak kecil pun sanggup parking jauh2 bila gi mana2 perumahan.. tolong laa... sama je mcm gi tesco.. tempat parking untk parent yg ada anak kecil. tetiba aku tengok yg keluar sepasang suami isteri yang sihat muda dan bertenaga tanpa anak.. amboiii.. tak baca signboard ke KA... MENYAMPAH.. nak dia je senang.. orang lain susah xpe.. 


ptg sabtu lepas pasang aircond...


eh.. ok la.. aku kena buat laporan.. bye..






Friday, July 22, 2016

kakak 1 tahun 3 bulan..

Salam sejahtera...
cepatnya kakak membesar..
tapi kakak belum boleh jalan lagi..

bawah tu gambar kakak dengan kakak irdina.. comel je... Pengasuh baru ni memang best.. Alhamdulillah..

Wednesday, July 20, 2016

majlis perkahwinan di JB


15 Julai lepas.. menghadiri perkahwinan abang ipar di Gelang Patah, JB... 
layan gambar je la ya.. krik..krik..krik..


selepas majlis akad nikah..


resepsi sebelah perempuan.



Family sebelah pihak lelaki... Bukan main tinggi menjulang tangan abang Adam tu...



muka ummi boolat bagaikan bulan.... muahahahaha..





masa ni kakak belum tidur lagi....


apa yg best.. aku dapat berkenalan dengan sepupu suami.. kak Ijan... Sangat humble, rendah diri...
Dah mula rindu dengan kak Ijan..





Tuesday, July 19, 2016

Kebanggaan Sekolah


Assalamualaikum...

Saje nak letak gambar anak murid saya ni.. Farah Liyana.. Jaguh Cilik catur.. Farah ni bagus dalam kelas... diam2 je.. tulisan pun kemas dan cantik.. ok.. korang layan gambar aje la ya...

Teacher bangga dengan Farah.. Semoga sentiasa cemerlang selalu..











Tuesday, July 12, 2016

hampir 4 tahun



Alhamdulillah... pejam celik pejam celik dah pun hmpir 4 tahun guna bottle dish rack ni.. senang sangat sbb byk membntu bila kita nk basuh part kecik cinonet breast pump kita tuuu...makin lama guna makin sayang.. dari abg adam baby smpi abg adam dh sekolah.. ms tu beli sume online sebab di Sabah dulu... warna putih pun dah berubah jadi kuning.. huhu


semoga dpt terus berkhidmat lebih lama dgn saya ya.. xnak beli baru.. nnt kena gst lg..








Monday, July 11, 2016

pillow talk



Assalamualaikum...



Hari ni dah mula kerja.... abg adam pun kena pergi sekolah... saje bubuh gmbr budak 2 beradik ni main sebelum depa tido.. ni aje snap terbaik.. yg lain susah.. hihi..





anak mucuk masyam ummi...






Sunday, July 10, 2016

2 syawal 1437h


Assalamualaikum.. kejadian adalah 2 Syawal ya..
layan gambar aje la...


gambar boboi.....








gambar geng gegel...








ni masa nak setting..














ok... kakak dah panggil ummi... bye..



Saturday, July 9, 2016

memori 7 tahun dulu


Assalamualaikum... Salam 4 Syawal...


ni gambar masa di UKM 2005 kot...
bersama Prof Ambar..


Muka ummi terselit je.... hahaha.. 



Wednesday, July 6, 2016

malam raya


Assalamualaikum dan Salam Lebaran Syawal 2016..


hoho.. nik aktiviti malam raya anak dengan sepupu beliau.. maaf la ya.. kamera hp xcanggih mana...





Saturday, July 2, 2016

main la anak


Assalamualaikum...

Hai,,, kakak dah pandai main macam2 tau.. menyanyi pun dah pandai... 

sila la kakak main2.. masa ni ummi hadap laptop buat laporan..



nangis tengok... xpe la.. lepas kakak puas main.. ummi kemas kan nanti..


muka selamba je kannn..




Friday, July 1, 2016

pandangan dalam


Assalamualaikum dan Salam 26 Ramadan...

Dah lama nak updet entry ni.. tapi tak berkesempatan sebab.. sibuk nau buat laporan.. sampai suami tegur rumah bersepah.. tak sempat dan tak larat sebenarnya... patotnya balik rumah boleh kemas rumah.. tapi aku bukan kemas rumah.. aku dok buat laporangg.. kat sekolah tak sempat sebab aku masuk kelas.. 

Alhamdulillah.. laporan tu dah siap... 

tetiba letak gambar dalam freezer rumah...


saje je nak abadikan susu kakak dalam ni.. nanti leh tgok balik kan... ada 3 bungkus besar disusun ikut bulan... 2 bakul pun ikot bulan juga...


Stok masih cukup.. dan bulan puasa ni ummi cuti perah.. xlarat nak bawa beg banyak sangat pergi sekolah.. jadi bulan puasa cuti.. bila balik rumah je ummi terus buat tandem. Meriah la hasil bila tandem kann....

Ok.. ini aje nak share cerita dalam entry ni... Happy breastfeeding..