Klik Nih...

Followers

Nuff

Thursday, March 31, 2016

Aktiviti sekolah


Saje je tempek gambar tempat kerja saya ni…


pertandingan matematik...


pemenang markah penuh 60/60 congak dalam masa 15 minit… bg tahun 3
ni amende pulaa… ni murid tahun 1 dok menangis2.. murid ni baru pindah..
mende mcm ni mmg biasa berlaku pd minggu pertama sekolah..



haa.. ni pula pemenang pertandingan Bahasa Inggeris…


tu aje.. sbb aku nak buang gmbr2 ni dlm hp… 


jadi simpan di blog ni ajeee..


Wednesday, March 30, 2016

Aktiviti abg adam


hai semua.. ni pun kisah cuti bulan 3.. balik rumah siti.. Ada aje aktiviti dengan makcik2 dia.. Dapat makcik rajin melayan.. syok la dia… 


muka gembira dapat siapkan puzzle..





ni pula di perpustakaan UTC keramat mall.. abang kena tinggal dgn ummi n ayah..
ummi ayh n kakak pi shopping sogo.. hik hik..



muka excited tgok buku besar…..


transport ni memang favorite dia.. sbb tu tekun je tngok buku tuuuu..



Tuesday, March 29, 2016

Shopping sogo - jusco



Salam semua.. Dah lama entry ni dalam bentuk draft.. Ceritanya masa cuti sekolah bulan 3 lepas..
Ummi xsempat nak taip2 bagai sebab kepenatan ujian lisan linus bahasa inggeris pada murid tahun 2..
ni pun baru je siap 2 kelas dan siap isikan borang lisan untuk 69 murid ummi.. lepas ni nak buat lisan numerasi pulak…

ok sambung cerita..

ni kakak yg bosan masa di SOGO.. tak bw abang pun sebab nanti macam2 drama abg buat..
pi shopping baju rays budak2 ni sebenarnya..
nanti bulan puasa boeh rileks dan beri tumpuan pada ibadah aje..



muka kakak riang ria sambil menjerit dekat tempat kasut ni… adeh kakak..


kemain gumbira..









petang baru bw abg adam go jusco pula…
baik btol dua beradik ni ya.. tenang ummi melantak…

































itu aje la… si kakak dah bising2 panggil ummi.. bye.. 


Thursday, March 17, 2016

Ikot ummi



Isnin yang lalu...14 Mac 2016..
 ummi dok survey tadika yang sesuai utk abg Adam.. bawa abg ikot sama...
lepas survey tadika ummi singgah sekolah ummi kejap.. 
ada yang beberapa dokumen kena disusun atas meja ummi..


kakak mana pula ya.. kakak kena tinggal dengan pengasuh....


muka abang adam yang bosan....





tak nak layan ummi dia amik gambar..





bawa ke surau sebab ummi nak perah susu.. Abang Adam dah letih rupanya..


sementara menunggu waktu zohor ummi siapkan borang murid2 ummi ni..
buka sekolah terus boleh buat ujian lisan pada anak2 murid ya...



Wednesday, March 16, 2016

Pembantu di dapur



Salam dan hai semua....
Ada pembantu yang suka ikott ummi..
ni haa...













pegang megi... awak xpandai masak lagi..
kakak xboleh makan megi lagiii...








abang pula ternganga-nganga tengok kartun..









Tuesday, March 15, 2016

DIY papan huruf2 hijaiyyah atau arabic


Salam semua...

ini rentetan dari shopping ikea.. kebetulan ada beli kerusi.. jadi ayah dah pasangkan..
maka kotaknya ummi pun buat tulisan arabic utk abg adam guna...
hasilnya simple aje....

kebetulan rajin.. dan ada mood kena buat teruss..


abg adam tengah cari mana yang sama...


mula2 aje tu semangat...


ni hasil abang adam buat...

lepas tu dah sibuk nak buat kerja lain pula.

Abang,... abang...




Monday, March 14, 2016

Shopping ikea


Hai...

Sabtu lepas kami pi shopping ikea jap.. 

gelagat 3 beranak.. gambar ummi tak de..


nak minta ummi dukung kakak le tu.. dok tunggu ayah dtg amik kami..


si mata boolat....


ni petang sabtu pegi rumah mak mertua terus ayah pasangkan...
si kakak pun nak tolong jugakk..


gelagat abg adam dan sepupu dia.. abg shahmi..


muka bersungguh2 dua beranak tuuu...hahah






ok.. itu ajer.. tak ada ape yg best pun...



Sunday, March 13, 2016

Sudut2 kegemaran anak2


hai....

ada 2 sudut tersorok kegemaran mereka..

1. sudut bawah kerusi..





abg memang suka menyelit samaa..


padan muka abang..


SUDUT KEDUA..
-sudut lampu.....


ape yg best tah...dua beranak ni suka lepak sini..


tetiba abg posing suruh amik gmbr dia..



ok.. ummi layan.. tp gmbr blur.. haha