Klik Nih...

Followers

Nuff

Monday, February 29, 2016

Bertiga dengan ayah


Salam... Kejadian adalah pada 27 februari 2016..
Ummi pergi sekolah hadir mesyuarat PIBG.. maka tinggallah 2 beradik dengan ayah mereka..


abang dan kakak selepas dimandikan ayah..



masih gumbira lagi... 



Ayah cerita... kakak selalu merangkak cari ummi di dapur.. malangnya ummi tiada... 
menangis kakak cari ummi ya...alololo.. comelnya..





sabar ya sayang.. susu ummi tinggalkan pun xnak minum..
kakak banyak minum air masak ajer..


nasib baik ada kartun ya.. kakak diam n leka kejap tengok kartun..


bila dah kepenatan dua2 beradu..
camner kakak tido...kakak datang kt ayah dan peluk terus lelap...


ummi buka je pintu rumah... cecepat aje kakak sedar kannn... trus menempel ngn ummi laa.. ape lagi...



Friday, February 26, 2016

Pagar Tangga


Salam Jumaat.. Sejak kakak dah pandai panjat tangga.. maka pagar dah disediakan guna play yard aje.. dah beli pagar baby kat kedai perabot.. tapi lebar sangat dan xboleh pasang.. kena custom made pula..sudahnya pasang play yard ni aje.. 

tapi kakak ni cerdik juga.. pantang nampak pintu merah tu terbuka terus saje cari peluang panjat tangga.. siap panggil orang lagi guna bahasa jerman dia tuu..

Ohh.. OOOO.. gitu la bunyinya..


bila dua beradik berjemaah di pagar..
masa kali pertama pagar dipasang.. kakak ulang-alik je tengok pagar ni nak cari peluang panjat tangga.. tak dapat.. cari ummi..lepas tu pergi ke pagar lagi.. dah putus asa..
kakak nangis marah2... hahahaha



kakak dah 10 bulan ya... gambar kecik sebab kabur..


bawah ni hasil snap pic dari abam adam..



kaki abang


ni mesti la kakak...



ayah la pulaa..


besok anak2 sila bersuka-suki dengan ayahanda ya.. ummi ada aktiviti di sekolah..



ok.. nak siap2 pegi keje..



Wednesday, February 24, 2016

Dengan anak2


Hai... ni jawapan entry sunyi.. best betol dengar suara anak2 di rumah.. hari ni saje lambat sikit.. sbb minggu lepas tiap2 hri keluar awal.. kelam kabut ummi.. ni entry hari Isnin tapi tak sempat nak taip2..maka keluar la entry pd hari ini..



pegi kedai eco rembat pen rm2.12 satu peket.. pen merah dh makin luput..
nanti nak marking paper..tak cukup pen merah pula..



keadaan bila ada anak2.. memang riuh tapi best..



sila abaikan keadaan rumah yang huru hara











dua minggu ni aku sibuk layan kerja2 tanda buku... setelah semak balik apa2 kerja aku tertunggak.. rupanya papan kenyataan sekolah aku tak kemaskini lagiii... mak aiii.. ada aje kerja lain lagi nak kena buat.... ok la ummi nak siap2.. jap lagi ada kokurikulum pulak... adehhh.. bye..




Friday, February 19, 2016

S.U.N.Y.I


Salam Jumaat...


tajuk sunyi sebab.. hantar anak2 pada pengasuh jam 12 tengah hari. Balik rumah balik kemas apa yang patot2.. tapi.. terasa kosong.. rindu plak pada anak2.. tak pe la.. petang nanti boleh jumpa amik budak2..



selalunya meja ni akan riuh dengan dua beradik.. tu.. hihihi..



layan gambar kakak jap..ape dia tengok ya..



nak amik mainan abang rupanya...ha silakan mencuba la ya..


ok la.. ummi nak bersantap dulu.. ni ayah korang berdua masakkan...

ok bye... nak sesiap g kerja...

Tuesday, February 16, 2016

Harem pant kakak


hihuuu.. banyaknya entry pasal anak ya.. xpe la.. saje nak share moment di sini.. nanti rajin2 boleh baca balik kannn.. Siti tengah mood rajin jahit baju untuk cucu.. ni salah satu hasilnya.. nak harapkan ummi jahit.. ermmm.. kelaut la jawabnya..

omeyy kan...


bila kakak pakai...


alahai sengeh pulak dia.. geram ummi tengok..








Monday, February 15, 2016

Kakak - cuti cny


entry ini sambungan dari entry abang adam tapi gambar kakak pula..Photographer by Su Yin..
ok malas nak cerita panjang-panjang. layankan gambar kakak aje la ya..













Sunday, February 14, 2016

Abg Adam - cuti cny



Cuti CNY ni.. kami 3 beranak di rumah siti selama 4 hari.. Hari Rabu pergi kedai siti sebab ummi nak pegi KL Sentral ada urusan untuk terminate account yes ummi di sana. tapi abang adam tak ikot ummi ya.. abg adam stay dengan siti di kedai bersama atok dan cik wa.. Sorry abang... di KL Sentral terlalu ramai orang.. Abang pun memang ligat, takut ummi tak dapat nak kawal abang kt sana nanti..



kejadian abang adam di kedai Siti..
tolong jahit la sangatt kan....


ni gmbar abg adam susun puzzle di rumah siti..
dah pandai susun rupanya.. good job abang...


Entry ni nak uplod gambar abang ajer....




Saturday, February 13, 2016

Stok susu semput



Haluu.. Sejak dua menjak ni.. hasil perahan susu xberapa meriah.. lebih-lebih lagi bila perah di rumah. Banyak gangguan. Si abang tekan2 mesin pam la.. si kakak dtg panjat ummi laa.. bila anak2 tido ummi buat kerja len pula.. atau pun ummi join sekaki.. sebab ummi ni jenis senang terlelap.. asal baring tertutup je mata tuuu.. xkisah di mana2 tempat..


ini je mampu dikumpulkan selama 4 hari di rumah Siti... 3 oz darab 4 hari..
jadi la... simpan dalam deep freezer tahan la ko smpi 6 bulan.. ngam2 guna untuk stok susu kakak
bulan puasa nanti... sebab nak bulan puasa ummi gigihkan jugak nak buat stok utk kakak.. huhu



untuk memudahkan.. ummi guna pam manual..


ummi jatuh centa sungguh dengan pam manual ni.. guna pun sebab tiub pam medela fs ummi dah tercicir entah ke mana... pam ni senang.. xpayah nak sambung wayar bagai.. kurang sikit menarik perhatian abang dan kakak... buat tandem nursing pun best.. sebelah kakak df.. sebelah ummi pakai pam manual.. Alhamdulillah.. masa tandem hasil susu perahan amat meriahhh...

ok.. I nak sambung pam susu kejap sambil layan cite cartoon caroline kt channel diva.. bye..


Friday, February 12, 2016

Diet utk diabetes


Hai.. saje tempek gambar ni sbg panduan pemakanan.. memandangkan keluarga aku ada penyakit diabetes...

Sumber.. kkm

Thursday, February 11, 2016

Susun atur beg sekolah anak


Saje letak gmbr kt cni..
Nanti abg adam dh sekolah boleh rujuk cni kan..







Sunday, February 7, 2016

Panjat tangga



Kakak dah semakin ligat sekarang..Minggu depan nak masuk 10 bulan. cepatnya masa berlalu...
ummi ngekor je kakak dari belakang...


tak takot ya..

siap2 sengih2 sebab dapat panjat...


amboi.. boleh jenguk belakang pula tu..
















Ayah kena pasang pagar ni... kakak memang dah lajuuuuu.. huhu..