Klik Nih...

Followers

Nuff

Friday, March 11, 2016

Membeli nasi lemak


Salam pagi Jumaat... 

Beli nasi lemak pun nak cerita kannn.. sesaje je.. ada mood updet sbb dah berjaya siapkan kertas exam... Alhamdulillah... Boleh fokus pada oral linus pula lepas ni.. 

Sebenarnya pagi2 ni sekiranya sempat... nak siap2kan borang2 oral linus ni.. sbb dh uji murid separuh dari soalan yg ada.. ada 12 soalan tau nak kena uji bahasa inggeris depa..budak tahun 2 pula tuuu.. sebab tu tak nak masak pagi ni..

ok.. berbalik pasal nasi lemak.. pagi2 tinggalkan abg adam tengah tido tu.. keluar dengan kakak.. kawasan kejiranan aku ni ada satu je gerai nasi lemak.. jadi kompem la ramai kannn.. Elok je aku sampai..dah ramai..

Aku memang dah lama xbeli sebab malas keluar kekdahnya.. dulu penah beli.. tapi kan ramai org potong que aku.. masa tu xkisah sbb aku bertiga bersama kakak n abang.. n aku paham derang nk g kerja.. aku mengalah aje.. tapi ada je yg surirumah potong line aku.. xpe aku sabarkan aje..

tapi pagi tadi.. abg adam ditinggalkan... jadi berdua dgn kakak yg muka penuh ruam2 panas.. comotnya anak aku.. haha.. gerai nasi lemak tgh rmai ni dan aku igt giliran n org mana yg datang dulu dan kemudian... dtg la sorang awek ni terus amik kuih n trus oder..ok xpe..aku tgokkan aje..

nampak gaya awek tu nak cepat.. baik aku ckp awl2..'kak nasi lemak tiga'.. tgh makcik penjual bungkus2, dia tanya awek tu nak ape.. 'bihun goreng tiga'.. alamak... kalu sebungkus aku boleh tggu.. ni tiga baik aku potong... ko dtg kemudian kannn... dh la aku tgh dukung anak ni...

tetiba je mkcik penjual tanya sape dtg dulu.. trus dgn selamba aku jwb..

SAYA DTG DULU...

huahuahua... nsib ko la nk ckp ape.... ko dtg kemudian dr aku.. semua org nak cepat kan.. tapi hormat la masing-masing.. tak payah nak penting diri sendiri.. ye idok.. ok lerr.. itu je ceritanya...
aku nk kemas2 stok susu kakak ke rumah pengasuh..






No comments: