Klik Nih...

Followers

Nuff

Wednesday, August 13, 2014

Riang ria sambutan raya di sekolah

Ini kali kedua sambut raya di sekolah baru... Makanan memang superb.. Ada 3 ekor kambing golek.. Alhamdulillah..

Ok.. Layankan gambar je la ya..
























Monday, August 11, 2014

22 bulan



Wajah comot adam di kala genap 22 bulan..





















Saturday, August 9, 2014

Rancangan tak menjadi




Salam 13 Syawal.. 
Niat aku pagi ini nak kemas dan mop rumah sebelum pergi sekolah..
tapi.. tak jadi..

kena buat mende alah ni.. malam tadi dah plan nak buat..
tapi aku terlelap keletihan bersama2 Adam...

Ok la.. dah Subuh pun..
banyak lagi kerja ni.. bye..




Tuesday, August 5, 2014

10 peratus diskaun itu..



Assalamualaikum.. 
Selamat Pagi 9 Syawal 1435Hijriah..

Hari ini nak bercerita kisah PTPTN plak.. Aku adalah pembayar tegar PTPTN dan bayarannya aku buat ikot tolak gaji untuk memudahkan urusan hidup aku. Dah namanya hutang dan aku telah pun tandatangan semasa membuat pinjaman PTPTN akan bayar balik. Apa lagi bayar la kannn..

Semasa Bajet 2013 berkaitan diskaun PTPTN, aku memang paling teruja la. Tapi nak bayar penuh rasa macam duit simpanan tu nak guna untuk perkara lain. Masa tu belum beli rumah lagi. Aku kecewa sebab tahun 2012 aku nak beli rumah di Jalan Kebun, Shah Alam tu. Aku ditolak mentah-mentah oleh penjual sebab aku kerja di Sabah.. Susah jugak la nak survey rumah di Semenanjung sebenarnya sebab aku bekerja di Sabah kan.. Takkan aku nak stay Sabah sampai pencen.. Tak kuasa aku nak naik kapal terbang bila dah tua2 nanti.. dah namanya Semenanjung tu tanah tumpah air aku kann.. 

Ok.. merepek mende lain plak.. teruskan cerita sepatotnya ya..

Potongan diskaun tu akan diberikan pada pembayar yang membayar pinjaman PTPTN bermula oct 2012 sehingga oct 2013 secara konsisten. Jadi aku pun tunggu la sampai awal tahun 2014. Aku semak akaun PTPTN dan dapati diskaun 10% masih tidak dilakukan. Ape lagi Aku ni geram la sebab tak de diskaun kan sedangkan aku layak. 

Bermula bulan Februari aku terus hubungi pegawai yang uruskan akaun aku tu. Boleh semak nama pegawai tu di website PTPTN. Rupanya ada quiry sebab bayaran bulan oct 2012 lambat. Aku pun kena lampirkan bukti penyata gaji aku kepada pihak PTPTN. Memang agak lambat sikit la. tapi kena sabar la buat urusan macam ni kan.. Akhirnya berjaya jugak aku dapat potongan 10% itu. Alhamdulillah.. Walaupun lambat dan kena follow up jugak. Tapi tak apa.. yang penting usaha aku berbaloi.. Terima kasih PTPTN



jadi la diskaun RM213.19 dari tak ada langsung kan..








Sunday, August 3, 2014

7 syawal..





Muka dah semakin tembam.. Bulan puasa pun badan naik..