Klik Nih...

Followers

Nuff

Friday, January 31, 2014

Selamat Bercuti..


Xin Nian Kuai Le.. 
Aku mula cuti jumaat, sbtu & ahad aje..


Tanda buku kejap.. 


Ada plak penolong aku neh..
Siap sengeh org amek gmbr dia..







Tuesday, January 28, 2014

Teruna dan dara


Salam.. Lama tak updet kan..

Adam bersama 2 pupu nya... Comelnya..



Ramah betul adik adam ni..


Tapi Adam malu2 plak...


Tak sangka Adam rela dibuli.. Diam2 je dia..













Adam.. Adam..


Wednesday, January 22, 2014

Sekolah punya cerita



ini kisah disember lepas.. baru nak upload gambarnya..










dah cuti sebulan.. memang terserlah tembamnya pipi I tu..



Tuesday, January 21, 2014

Kucing comel..


Layan kan gambar je la yer..


Kucing ni baik.. adam usik2 dia xmelwan pun.. Tak cakar adam langsung..








Pos menarik dari Adam.. Hahahaha

Wahhh.. Siap sengeh..












Dan.. Gambar kemuncak..










Suka2 dia je landing kaki atas kucing kesayangan nenek dia.. Amboi..



Sunday, January 19, 2014

Kemas


Buat masa ini masih menumpang di rumah mak ayah mertua..


Barang yang sampai ogos tahun lepas masih belum dikuarkan lagi..



Ini je yg aku kuarkan dulu.. Kenangan di Semporna.. Sana mmg terkenal dengan lepa (kapal)... 



Saturday, January 18, 2014

Kisah lepas


Peringatan untuk diri sendiri jgk ni..
Aku copy dr group telegram sekolah aku..


YANG SUDAH TU SUDAH...

Tanpa kita sedari media2 sosial yg ada hari ini berjaya meninggalkn kesan negatif dlm diri kita kian hari..

Dulu-dulu, mak ayah selalu pesan..kalau ada barang baru, jgn tunjuk depan kawan..nanti kawan sedih nak beli dan mungkin mak ayahnya x mampu..kalau makanan ada sedikit, jgn makan depan kawan nnti dia terliur..betapa indah pembentukan akhlak anak2 ketika itu kerana apa jua yang dibuat perlu ada sikap memikirkan untuk tidak mengguris hati org lain..

Tapi kini, tanpa kita sedari..melalui fb dan laman2 sosial lain, kita menjadi terbiasa untuk menunjuk2 atas kata2 'share'..beli barang baru, upload gambar.. sebelum makan, upload gambar.. perah susu banyak2, upload gambar...dapat komisen, elaun or gaji lebih, upload gmbr cek, slip gaji, slip bank, .. anak dapat result exam bagus, upload gambar buku penyata anak, mmm..dan banyak dan banyak lagi yg tujuannya untuk share kegembiraan, kemenangan, dll tp realitinya tanpa kita sedar dan mungkin kita x ambil peduli ada antara yang lihat gambar makanan yg kita uploaad mungkin dah beberapa hari tak makan, ada yang tengok gambar slip gaji kita di kalangan mereka yang baru diberhentikan kerja..ada yang tengok gambar buku penyata anak kita di kalangan ibu bapa yg dikurniakan anak yang lembam..ada yang tengok gambar susu perahan kita mungkin di kalangan ibu yang mempunyai penyakit tak dapat hasilkan susu, dan banyak lagi..

"Sembunyikanlah kegembiraan kita, kerna mungkin ada yang sedang berduka"..
"Sembunyikanlah kekayaan kita kerna mungkin ada yang papa kedana"..
"Sembunyikanlah kesihatan kita kerna mungkin ada yang sedang sakit"..
"Sembunyikanlah kejayaan kita kerna mungkin ada yang merana."..

Sesungguhnya, perbuatan merendah diri dan tidak suka menunjuk itu amalan yang mulia..
Yang sudah tu sudah...
Yok, sama2 kita berusaha ke arah itu..



Wednesday, January 15, 2014

Ngantuk



Aku dah ngantuk ni..
Nak kena copy paste 30 nama plak tuh..
Dah naik bosan dah..




Lepas ni nak updet jadual pusat sumber plak.. Adehh.. Mata dah kuyu.. 


Utk hilangkn rasa gntuk updet blog sekejap eahhh.. Dah siap mende alah ni nak buat jadual plak.. Klu tahan mata lagi sempat la aku lipat baju.. Kalu tak, tangguh la kerja rumah tu utk besoknya.. 







Tuesday, January 14, 2014

Salam Maulud Nabi 1435H


Selamat menyambut hari keputeraan Nabi Muhammad..

Dan selamat bercuti kawan2..


Aku plak tgh buat flash card utk persediaan mengajar pd ms akn dtg..
Nasib baik ada anak buah boleh la tlg guntingkan..


Husband tlg dodoi adam yg tgh demam tu.. Ala comel la plak..


Dan tetiba adam bangun plak.. Maka segala kerja2 perlu dihentikan..


Ni plak nak tapis senarai murid utk jd pengawas pusat sumber.. Jemu I tau.. Cuti2 kena buat kerja..


Xsmpt pun nak analisis murid2 tu... Kena layan budak demam ni dulu.. Ummi ajak temankn ummi sidai baju.. Nnt2 la sambung kerja tu.. 

Cuti2... I nak bersantai tp kena buat kerja sekolah plak.. T_T



Saturday, January 11, 2014

Oh kerja...


Pg td bangun cecepat ..


Tanda buku ckett..


Wat dokumentasi lg..
Lari2 kejap susukan anak..



Ai yaa.. Anakanda sudah bgn tlg ummi.. Wah.. Adam 15 Bulan sekarang.. 
alhamdulillah.. tp Kerja ummi belum siap lg syg.. T_T

Ok.. Kena siap2 plak g sekolah pg ni.. Jam 1 ptg bru balik.. Mcm2 kerja.. 




Wednesday, January 8, 2014

Dah balik..


Alhamdulillah.. Ayah dah dapat tukar semenanjung.. Dah ada kt rumah sekarang ni ngn Adam..


07.01.2014.. Selasa








08.01.2014






Monday, January 6, 2014

Senapang


Muka adam lagi.. Haha.. Dia jumpa senapang buatan abg sepupu.. Terus heret ke sana ke mari.. Kuatnya tangan Adam yer..