Klik Nih...

Followers

Nuff

Thursday, November 28, 2013

Apple learning holy quran machine


Ada kawan2 nak beli apple learning tak? Ada 4 biji je tinggal dengan saya.. 

Saya jual rm35 termasuk pos utk semenanjung malaysia..
















Kalu berminat, sms/whatsapps 0193992250...




Tuesday, November 26, 2013

Demam selesema




Gmbr ahad lepas adam masih sihat..



Hari ni adam dah selesema + demam.. Ni bru je balik dari klinik..




Muka budak baru bangun tido pastu main ubat demam dia.. Anak2..







Monday, November 25, 2013

Tawau-kl


Dah minggu kedua cuti sekolah..
tapi hari ini I datang sekolah nak siapkan kerja I...
tapi nak cerita pasal Sabtu lepas....
Perjalanan Tawau-kl

ini bekalan makanan Adam..



budak yang dah bosan dalam kapal.. lama beb.. 2 jam 30 minit dalam kapal.. bosan I









bila balik bertiga dapat la I jamah makanan.. kalu berdua 'tapau' aje laaa..



Masa nak landing budak ni tido sampai la nak ambil beg.. 
lama jugak tunggu beg tu..


ni pulak nak turun g tempat teksi.. ini budak sudah bangun laa..


ok.. itu jer.. 
Selamat Bercuti..



Sunday, November 24, 2013

Panjat tangga



Salam pagi Ahad..
nak cerita pasal Adam yang sibuk naik tangga masa di rumah sewa ayah di Semporna..


dapat snap gambar tangga yang terakhir dia panjat..



berehat setelah penat memanjat..



haa.. ini lah rupa tangganya..



Nasib baik kat rumah wan dia xde tangga.. fuhh, lega ummi..



Saturday, November 23, 2013

Balik pulak..




Salam petang Sabtu..
Masa ni mungkin kami dah di airport Tawau nak balik Selangor n KL..
kalu sempat ada la updet entry kan..




okay.. Selamat bercuti...





Thursday, November 21, 2013

Cepat bosan



Salam hari Khamis...
Kebiasaannya kita tengok bayi2 sekarang memang leka bila tengok ipad atau tab kan..
tapi ini tak berlaku kepada Adam.. Adam tidak pernah fokus terhadap satu perkara dgn masa yg lama..



tapi kali ni mulutnya nganga tengok tv...





tengok ape ye??
-
-
-



ini memang iklan kegemaran Adam dari usianya 2 bulan kot.. aku pun tak pasti..





ohhh.. muka sangat excited... apa adam tengok?

-
-
-
-



haaaaaa... Upin & Ipin..


Dan Selepas ituuuu...





tak tengok tv dah.. sibuk buat benda lain..















Perkara yang boleh melekakan Adam? 
1. Berjalan ke luar
2. Tengok budak main..
3. Mengemas barang dalam bilik..


kalu bg tab.. tak sampai 2 minit dah campak tab tu.. pasang cerita upin ipin ke.. kartun ke.. semua tak tengok... cuma 1 je dia suka.. Qasidah ya hanana.. itu shj yg boleh Adam bertahan lama mengadap tab..


Sekian...







Wednesday, November 20, 2013

Kami di Semporna


Selamat petang... ini cerita semalam yer..


Adam di tempat kerja ayah..






pakai baby wearing sbb kami naik motor..



budak tak reti duduk diam kat TH Semporna..
nasib baik tak ramai orang masa ni.. jam 4.13 ptg 



tak sempat sampai rumah, Adam dah tertido atas motor keletihan..
ala comelnya dia tido...



Tuesday, November 19, 2013

pagi



gambar hari Selasa lepas..
awal betul Adam bangun kann....







lepas tu, sibuk main2 bawah meja tempat kegemarannya...



menguap plakk....






Monday, November 18, 2013

Pertama kali travel berdua


pergi semporna nak jumpa ayah...


Dengan mak mertua dan pak usu yg hntar kami ke airport..


Masa ni dalam lift lepas check in..


Adam yg baikkk sgt ms tggu ummi solat dalan surau..





Masa ni adam baru ok.. Ada juga dia nangis2 sbb bosan dan xleh bebas dlm flite.. Aigoo.. Ummi penat la syg...


Dalam kapal terbang..






Ok.. Itu je untuk hari ni.. Nak berehat sekejap + nak buat kerja sekolah sikit itupun kalu rajinnnn... 





Friday, November 15, 2013

Di hari akhir sesi persekolahan 2013



Trend ckgu2 sekolah bru aku suka pakat2 pakai bju ikot tema warna.. Seronok jgak mcm ni kann..



















Hari jumaat je dapat join sbb 4 hri seblum
Ni sibuk berkursus plakl..