Klik Nih...

Followers

Nuff

Saturday, August 31, 2013

Aktiviti Merdeka 2013

























Friday, August 30, 2013

Mabul lagi.. Finale..


Gambar di Mabul.. 



































perjalanan balik...











Thursday, August 29, 2013

Mabul Part 3


Malas nak cerita...


Adam tido masa nak pergi snorkel















ummi baru lepas snorkel















Wednesday, August 28, 2013

Mabul Time... Part 2


29 June 2013
Perjalanan dimulakan dari Floating, Semporna..


saya dan Najwa..(adikku)
Perjalanan 50 minit sebab ombak kuat..
tapi Adam boleh plak tido dengan lena walaupun bot dihentak kuat..





















ohh.. kecik2 dah pandai usha awek thailand..














nanti sambung lagi..








Tuesday, August 27, 2013

Cermin mata senget



Mggu pertama selepas cuti raya di sekolah baru kawasan Klang..
awal-awal aku dah ditegur oleh murid tahun 1..
"cikgu, cermin mata cikgu senget la"


... Dalam hati aku.. Perasan ajer la ngn cermin mata klasik aku neh.. 
aku xsempat nak wat cermin mata baru.. jd guna je la ape yg ada.. 
salah aku sendiri sebab terduduk atas cermin mata sendiri.. 
dah senget.. padan muka.. masa tu aku baru je wat cermin mata baru..
tu yg aku bertahan sampai sekarang dengan kesengetan cermin mata ittew..
puas aku adjust tp tetap senget.. Asben pun dh tlg betolkan tp masih terserlah
KESENGETANNYA ittew...


dan sabtu lepas ada ganti sekolah ekoran sekolah ditutup jerebu..
Ada jamuan hari raya..
ada murid tahun satu yang sama dok telek muka aku sambil sengeh2..
"cikgu, cermin mata cikgu senget la"


aikk.. kena tegur lagi..
tp respon dari cikgu lain..
"nik, kami xperasan pun cermin mata awak tu senget,
budak-budak memang suka la perhatikan cikgu dia"


ini bermakna aku kena beli yg baru la kan..
nanti la klu ada ms...



memang senget kan? haha





Monday, August 26, 2013

Sea Creature (Mabul)



Gambar guna kamera waterproof nikon coolpix s30
gambar masa aku snorkel bawa adik ke Pulau Mabul..
29 June 2013

















si ikan todak


ikan todak versi 'keding'.. sesuka je aku bg nama..





sayangnya xjumpa lionfish sbb aku malas nk snorkel jauh2 takot Adam merengek atas bot..
kalu sempat ada la cerita lg pasal Mabul... kalu x.. lmbt lg la..


yg penting Adam xmabuk laut.. =)







Sunday, August 25, 2013

Google Drive



Korang pernah simpan data dalam google drive? Aku pun baru tahun ni guna google drive neh. agak ketinggalan zaman jugak la... haha...

 tapi aku xreti nak wat tutorial sebab aku malas nak taip.. yg penting kena ada akaun gmail.. lepas tu pegi kt website google.. cari mende kat atas tu 'drive' namanya.. boleh la nak simpan dalam 5gb free. macam aku suka simpan dalam google drive ni sebab aku malas nak bw pen drive @ pen drive aku selalu hilang..


kira berbaloi jugak la.. senang aku nk simpan markah ank murid aku.. report itu report ini kan.. jadi mari la sama2 kita gunakan kemudahan yang ada tu...




Saturday, August 24, 2013

Cerita Raya lagi



Layankan gambar je la.. ini Raya Pertama dengan tema warna PURPLE..