Klik Nih...

Followers

Nuff

Monday, July 29, 2013

Adam dpt baju raya



Mak lang hadiah kn bju raya pumpkin patch utk Adam.. Mekacih mak lang.. Cantek bju Adam..



Adam dan kakak sepupunya..









Adam dah pandai mengemas skrg..


Tengok tu.. Dia dah berjaya kosongkn tupperware ittew.. 



Saturday, July 27, 2013

Balik kl- klang


Gambar memang xikut kronologi...
Flite jam 6.15ptg.. Yg bgusnya xbeli pape pn utk ready iftar sbb aku ingtkn akn dbekalkn kurma.. Tp xde plak kali ni..


Menu ayah adam... Ms ni aku tgh pegang adam.. Tahan lapar je la.. Sbb lmbt jgk kami mkn berat.. Ms waktu iftar tu dpt teguk mineral water jer..



Menu ummi.. Mcm omputih le konon.. Pdhal mkn pun jakun.. Salad tu ada salmon yg xmasak.. Mmg kali pertama mkn.. Tp sedap jgk ea..




Kami... Adam susah tol nak control dia.. Asyik marah je sbb xleh nak bebas mcm di rumah dia.. 


Adam ngan ayah..


Ni kt tawau sebelum naik flight..



Dlm kapal.. Adam memang la menguji kesabaran ummi..


Sudu pun dia rembat msuk dlm mulut pdhal adam dh mkn bubur pun..



Dh smpi klia..



Aku yg mmg jenis cpt haus.. Terus minum seteguk air kt cni..


Itu je ceritanya.. Sekian...



Thursday, July 25, 2013

Kenangan di sekolah lama

Ini la sekolah aku posting... Gambar je la sbb skrg aku masih dok packing brg.. 




































Yg pasti muka aku mmg selebet.. Haha




Tuesday, July 23, 2013

Masih di sini


Tgh hari td.. Pihak shipping dtg ambil kereta.. Esok aku g kije nek motor je la ngn laki aku...

Sejak sibuk mengemas brg ni.. Aku dh xmasak juadah berbuka.. Sahur pn ala2 zaman bujang dulu.. Cuma kena pastikn minum susu dan minum air masak sebanyak 2litter utk maintain susu... Tp xjgk aku berjaya minum smpi 2litter.. Mana yg terdaya je la aku tegukkan...

Dalam xmasak pun.. Aku buat kuih onde2 sbb ni je kuih aku reti buat.. Itupun sbb nak hntr mangkuk jiran sebelah.. Takkan nk balas mangkuk kosong kan..


Ini rupanya baki kuih onde2 aku.. Yg len dah selamat dalam perut..


Mlm ni nk siap2kn brg ke sekolah besok.. Kena kecilkn sikit kuantiti brg spy sesuai utk nek motor kn.. Pastikan legging pn disediakn spy leh tutup betis aku ni nnt...


Cukupla untuk bebelan hari ini..

Selamat menjalankan solat sunat terawih dan ibadah puasa ye kawan2... 





Sunday, July 21, 2013

Tawau lg



Oleh kerana kereta akan diambil pihak shipping selasa nanti, 23 julai.. Maka kami sengaja berjimba di tawau lg.. Malangnya hanya gambar budak tecik ni je aku snap.. Selalu mak lupa..


Adam xpose..


Singgah solat zohor di masjid tawau...


Budak tecik yg mahukan kebebasan bergerak.. Aishh..






Ok.. Nak tgok tv.. Bye..



Saturday, July 20, 2013

Packing part 3 - finale


Yeay... Brg dh selesai diangkut...








Dan adam tetap tido dalam keadaan org bz packing....


Sekian untuk hari ini...



Friday, July 19, 2013

Packing part 2





Adam n babysitter yg akn ditinggalkan.. Bye kak ros..


Kosongkan peti ais.. Esok shipping dh nak dtg mai rumah...


Sebenarnya pihak kargo anjakan tarikh angkat barang awal sehari.. Terpaksa la aku terkejar2 packing.. Pada asalnya aku booking hri ahad.. Tp xpe la..asalkan kau angkat barang aku..


Thursday, July 18, 2013

- hari -



Setiap pagi akan menuju ke bilik ini menghantar bag pam aku.. Aku akn menumpang pam susu di bilik ini.. Dan juga tumpang lelap 10 minit mcm tu.. Hik hik



Komen murid aku...
'Teacher nik mesti masuk bilik ini setiap hari'... Ada saja budak yang perhatikan gelagat gurunya...



Muka poyo pakai bju kuning setiap hri selasa... Oh... Panas2.. Lg sekali tumpang gambar di sini...



Tetiba muka adam plak.. Ada plak setitik susu kt mulut dia.. Asal susu laju menderu.. Cepat2 la Adam tarik mulutnya.. Tu la kdg2 basah tu.. 



Tuesday, July 16, 2013

Minggu Kedua


minggu kedua terakhir di sekolah...


5 Jujur




 4 Bersih



 4 Bersih


 4 Amanah


4 Amanah..




Monday, July 15, 2013

Packing part 1




Semalam iftar nasi kerabu... 


Lepas tu gagahkn diri packing adam.. Eh bukan.. Itu model jer..





Hanya 3 kotak je berjaya aku packing... Teteh aku bw la beg ko ke selangor dulu.. Nnt ko turun kl aku pulangkan beg ko ni...


Dan rezeki adam untuk hari ini... 


Baru kompem dgn shipping company nak packing ahad ni.. Aku kena cepat2 la       Mengemas macam ni... Aduyai....



Sunday, July 14, 2013

Iftar di rumah exhousemate


Malas nak cerita banyak2.. Tgok gambar je la ye..


Adam dan izzara



Mesti kena pegang Adam.. Skrg ni nak berdiri je tapi tak kuat lg..






Adam pinjam walker izzara.. Muka pelik + excited


Mak adam n mak izzara..
*cermin mata aku adam dah rembat terpaksa aku sorok... *


Dia ni housemate aku selepas si dida, linda n teteh pindah... Housemate 2 bulan shj sbb lps tu aku kawen...