Klik Nih...

Followers

Nuff

Sunday, June 30, 2013

Pulau Mabul with love...


Sabtu lepas pegi pulau mabul bw Adam sekali... Masa ni adam 8 bulan lebey.. Adam 'behave' plak.. Asal nek bot je tidur.. Padahal kuat hentakan sebab ombam kuat masa kami pergi Mabul.. Klu sempat I cerita la kisah di Mabul yer..







Thursday, June 27, 2013

Tindakan Pertama


Oleh kerana nak berpindah... macam2 urusan perlu dilakukan..

yang pertama kena pastikan tiket balik KL dulu..

Aku dah kol agen tiket pun dah ada.. Alhamdulillah..

Selepas itu bergerak ke PPD Semporna untuk dapatkan :
1. Surat penempatan
2. Update BRP..

Tapi surat tiada lagi... jadi tggu surat dulu untuk tahu sama ada layak dapat kargo atau tidak.


Sekian untuk hari ini...


Wednesday, June 26, 2013

Kelu...



Ini aktiviti hri ini... Baking cookies dgn adik, najwa..
















Dan ini berita gumbira dan sedey.. Gembira sbb dapat balik semenanjung.. Sedey sbb laki i xdpt tukar..


Aku nnt jd mcm huda la... Berjauhan ngn suami.. Moga2 dipermudahkan semua urusan.. Dan aku percaya setiap kejadian itu ada hikmahnya... 


Ok.. Nak marking paper.. Bye.. 

Tuesday, June 25, 2013

Big teacher


Salam sejahtera semua..
Nak cerita pasal murid plak.. 


Murid tgh main word search yg aku wat kat word search maker si websitw atozteacher.... Si teh yg ajar aku dulu... Tq teh.. 


Aku buat pasal occupation.. Mmg ambil masa sikit sbb byk aku letak... Itu taktik bg murid diam...



Then, aku sembang2 pasal occupation.. Mcm biasa la kn budak2 suka tgok 'oh my english'...


Teacher : who is Pn Hajar?
Pupil.     : aaaa.... Big Teacher.. (Jwb dgn penuh kesungguhan... 


Toink!! Kawan2nya yg lain dah gelak2 tp derang pn xtau sebenarnya.. 



Aku pun nak gelak jgk.. Tp aku tahan bersama dgn ekspresi muka yg cool.. Xboleh la nak demotivate murid kan.. 


Aku pun explain.. Bla.. Bla.. Ok murid2 nnt kita main word search lg ya.. 




Ni plak suasana biasa di tangga sekolah aku.. Mmg ada kembar tiang di sini..  Biar la tak de kaitan dgn cerita di atas.. Tp ni la suasana di sekolah aku.. 






Monday, June 24, 2013

Santai di anjung lepa


Petang semalam saje lepak di anjung lepa, semporna.. Tengok bot, laut dan pulau bum-bum..



Adam dan ayah


CBA - air batu campur dgn mix fruit dan Satu mangkuk lg tu namanya ABC


Model baru..


Ada kapal nelayan...


Adam & ummi


Ehh.. Kitorg lg.. Haha









Huh.. Moh le kita balik.. Dah nmpk awan gelap.. 



Sunday, June 23, 2013

Hari Ahad


Mula2 adam main sorang2.. Tetiba dia terlelap sendiri.. Bahgianya mummy... 



Friday, June 21, 2013

Mari Membaca..














* sonoknya besok cuti... baru rasa boleh berehat sikit.. =)




Thursday, June 20, 2013

Gajet tanda buku



Nak tanda buku murid pun nak kena ada gadjet jugak. Saje je guna cop ni sbb malas nak tulis. Lagi2 ada murid yg selalu xhantar homework senang jer terus aku cop lewat... Budak sekarang ni xtakut cikgu. Ada je alasannya bila tak siapkan latihan derang... 


Ada macam2 lagi.. Tp itu je la aku tunjukkan....



Tetiba plak gambar susu perah.. Memang xde kaitan. Haha.. 
Hari ni i demam. Tp alhamdulillah ada rezeki untuk Adam.. Iyer.. Rezeki susu pun datang dari DIA.. 

Ok la.. Nak tadah air....



Monday, June 17, 2013

Selamat hari bapak, Ayah

Selamat hari bapa... Ayah...
Ni gambar ayah dgn adam..

Dalam flite kl-tawau...









Sunday, June 16, 2013

Daftar


Selamat Sejahtera....

Korang semua layan tak cerita JODOH kat ASTRO RIA. Aku teringat scene Bapa Azlan Tanya Olly masa derang dinner tu. Itu la soalan pertama aku ditanya oleh bapa mertua aku sebelum bertunang...

Kau dah mendaftar mengundi?..
Dengan laju aku jawab... DAH..
(sebenarnya terkejut.. sbb ms tu bukan musim pilihanraya pun.. camner la ada jugak soalan tu..)


Perghh.. nasib baik aku awal2 dah mendaftar masa di UKM dulu. Aku memang sengaja daftar awal sebab aku tahu bila dah kerja nanti mesti aku malas nak pergi mendaftar bagai neh.
Jadi kengkawan.. kalu dah cukup umur tu daftar je la.. xsusah pun kan..



Saturday, June 15, 2013

Kerja saya


Selamat pagi.. 
I kerja la hari ni.. Kena bangun pagi2. Air pula tiada.. Adeh.. 



Ini suasana jam 8 pagi. Aku kuar potostat worksheet jap..


Lepas tu kebetulan ms free.. I pum kejap utk anakanda tercinta.



Friday, June 14, 2013

Rambut ghetiau


Ini gambar ms pegi kenduri kawen di Melaka, 8 jun lalu. Memang terserlah rambut ghetiau Adam. Ish.. Tak reti aku updet entry pakai phone ni. Biar je la tunggang langgang ea.                                                   



Adam skrg ni dok 'commando-crawl' je dia reti. Abes satu rumah dia sapu...



Tuesday, June 11, 2013

Macam-macam Gelagat


Uiks.. dah seminggu tak updet...

Bz Sebenarnya... Balik rumah di Semporna, pam air rosak.. jadi kelam kelibut la I nak tadah air kan... baru je bg pam air tu rehat 2 minggu terus je jammed sbb sini air karat.. tu yg buat pam air tu rosak tuh.. dah 2 kali tukar pam tau.. ni dalam proses nk servis balik pam air itu..

Ok.. nak cerita kisah budak sekolah aku ni...

Aku memang ajar Matematik tahun 4.. Seperti yg aku pernah cerita dahulu kan.. tgh dok melayan budak2 buat Matematik ada sorang budak laki tanya aku.. 

"CIKGU... MACAM MANA MAU BUAT ORANG TERPIKAT?"

hah.... ada ke soalan tu kau tanya ngn aku...

jawapan aku yang sengal plak....

"CIKGU TAK TAHU LA... CIKGU TAHU MATEMATIK JER..."

Sebenarnya aku malas nak layan budak ni.. suka sangat nak ajak aku bersembang...


Ini la kali pertama aku ditanya soalan CEPUMAS ini...


ermmm.. ape2 je la..


ehh.. ok la.. nak tadah air.. bubbye..





Monday, June 3, 2013

Lambat lagi rupanya....



Baru je check baki duit PTPTN aku.. ada lagi dalam 9 riban ++...
nampak gaya memang aku tak dapat bayar lum sum terus nih...
sbb saving yang ada xboleh disentuh kerna aku berada luar Semenanjung..
mana la tahu kot2 ada emergency kena balik KL ke..

duit saving tu la nak kena guna kan....
dan juga bila dapat pindah.. kompem pakai fulus jugak kannn..

berbalik hal PTPTN tuh.. ikot pengiraan aku mungkin dalam 4-5 tahun
baru leh abes bayar.. aku dah penah cerita dalam entri lepas.. tajuk rezeki
ala-ala ulang balik ceritanya.. macam cerita astro la plak..

nak tggu 4-5 tahun lama lagi.. cepat la rezeki terpijak..
leh la aku abeskan hutang PTPTN aku tu..
hutang tetap hutang kan...
memang la bila mati.. hutang PTPTN tu lupus jugak..
tapi dah memang awal2 lagi tandatangan perjanjian sanggup bayar selepas 6 bulan grad..
nak tak nak.. bayar je la.. dah hutang kan...


saje plak aku merepek di siang hari..





Sunday, June 2, 2013

Petua Kekalkan Berat Badan


Salam petang Ahad!!

Ada saya terbaca dalam majalah Wanita.. kan banyak petua dalam tu..
mudah sahaja.. 3 @ 2 batang lobak merah bersama sebiji timun dijadikan jus..
letak sedikit perahan limau nipis sebagai perasa...
Amalkan minum jus lobak merah + timun tu setiap hari..

Saya pun nak cuba... tp tggu balik Semporna dulu.. =)
Boleh cantik + terangkan mata yang memang dah sedia rabun ni kan..






Saturday, June 1, 2013

Little Adam And Little Durian



Suatu petang bapa mertua bawa balik durian yang gugur..
alih2 durian kecil yang xsempat nak jadi buah durian yang ranum..











Adam.. asal nampak mende je sume nak sua ke mulut..