Klik Nih...

Followers

Nuff

Wednesday, September 4, 2013

Cloth Diaper di rumah mertua


Sejak berjauhan Laut China Selatan dengan suami. Ada beberapa perkara yang aku dah mula malas nak buat sebab duduk di rumah mertua. Aku ni malas nak pening-pening kepala aku memang xbuat terus.. lagi bila tiba mood MALAS.. lagi xnak buat ape2..

Dulu, ketika di Sabah... Adam memang pakai Cloth Diaper @ CD.. Pastu stok pampers ada jugak sebagai persediaan.. takot hujan ke.. mesin basuh rosak ke.. Cuma yg pasti stok pampers ketika di Semporna lambat abes.. sampaikan masa balik cni pun ada lg stok pampers tertinggal sebab luggage aku dh mencecah 90kg.. xboleh hangkut dh wey.. nk wat hand carry dh byk sgt sbb ada bw stok susu ibu beku dari Semporna-Tawau (1jam) – airport tawau (1 jam jgk) – flight (2.5 jam) – KLIA – Klang (1.25 jam).. Alhamdulillah stok susu dalam keadaan baik dan masih beku.. xbyk pun stok tu.. sbb aku malas nak pening2 bw byk2.. jd aku bwk dlm sedozen liner 7oz..

Sekarang di Klang, Adam masih juga pakai CD tapi waktu siang shj.. sebaik shj Adam mandi sebelum maghrib. Aku akan pakaikan lampin pakai buang @ pampers.. tapi penggunaan pampers masih di tahap menjimatkan bg aku. Sbb sebulan aku cuma perlukan 78 pcs pampers. Itu pun xsmpi. Cuma anggaran sahaja...

Sebab ape aku malas pakai CD sepenuhnya... pertama bila Adam berry kat CD, aku dh malas nk buang tahinya tu ke dalam tandas..lepas tu aku xnak kelam kabut nk cuci CD sbb kdg2 nk basuh bju kena tggu turn.... jd klu xsempat cuci CD pn xper.. kita pakaikan Adam pampers je la.. SENANG..

Itu la cara aku.. aku xsuka sesakkan kepala aku.. konon2 nk pakai CD sepenunhnya.. tp klu dh xlarat pakai je la pampers tu.. dh la hri2 aku mesti bw blik buku murid untuk aku semak.. mana nk wat mende2 lain lg kan...


Sekian.. kita yang kena permudahkan diri kita.. klu dh rasa sesuatu tu mcm leceh ckit nk buat... cara aku senang.. xpyh buat terus.. cri je la alternative len spy aku xrs pening2 kepala nk pikir byk mende kan!!!

No comments: