Klik Nih...

Followers

Nuff

Wednesday, February 20, 2013

Cloth Diaper(CD) dan Air



Rutin aku sejak jadi Ummi Adam ni memang bz sikit...
ditambah dengan lappy rosak... lagi ala2 kelam-kabut nak wat kerja sekolah..
nak updet blog pun jadi malas...

petang tadi, tetiba plak tiada air di Taman Sempaul, Semporna nih..
selalunya rutin akan kepupusan air pada malam Rabu dan malam Sabtu jer..
aku xla standby takung air ni kan..


bila dah jadi macam ni.. cd tu aku tak jadi guna la malam ni..
xkuasa mak nak basuh-basuh bila tiada air ni..
maklum ler koleksi cd pun ada 20 keping jer...
memang bila kepupusan air.. 
aku pakaikan lampin pakai buang je la untuk Adam..



ini antara koleksi cd Adam..


Setakat ni puas hati la guna cd..
memang berbaloi dan menjimatkan..
tinggal kena rajin basuh jer..


aku nak tambah lagi cd velcro kot... senang nak g klinik nanti..
aku cuma ada 3 helai cd velcro..
yang lain semuanya button cd..
motif beli button cd banyak sebab button cd lebih tahan lama dari velcro cd...


susah kan bila tiada air..
rumah dah pasang pam air..
tapi tangki takde..
yang geram bila nak beli tangki sendiri..
nak la minta tolak sewa dari tuan rumah..


tapi tuan rumah tak nak..
dia cakap dah ada tangki nak pasang kat rumah sewa neh..
dah lama tuan rumah janji dengan laki aku tau..
dari bulan Disember 2011 dan sampai sekarang belum pasang lagi..

ape la salahnya kitorang pasang sendiri..
dan tolak duit sewa.. nak tggu owner punya janji dah makan setahun lebey..
APE PUNYA JANJI DA!!!

ni kekadang aku fedup dok Semporna nih..
orang sekeliling membuatkan aku 'demotivated'..
nak pindah rumah lain.. korang tau berapa arge sewa rumah terbaru kat sini?

RM700 satu rumah tanpa perabot...
Rumah lama plak tu.. lepas tu kawasan pekan jer..
bukan bandar pun...


tu la rasa nak pindah cepat2...
tapi SENANG KE DAPAT PINDAH?



ermmm.. jawapannya..
hanya ALLAH sahaja yang tau..
hanya DIA yang tahu apa yang terbaik untuk KAMI...















No comments: