Klik Nih...

Followers

Nuff

Tuesday, October 30, 2012

Dah tak gemuk la....




alkisahnya......
aku menyambut aidilfitri 2012 di semporna bersama geng2 semenanjung yg ada di sini. masa tu aku dah 32 minggu. perut memang besar betol... bru pregnant first baby tuh..

masa beraya sesama sahabat handai ni la aku jumpa cikgu2 senior di semporna. memasing memberikan tips yg berguna utk menghadapi saat bersalin di semporna.
termasuk seorang cikgu ni. nsib baik dia pesan kt aku siapkn baju baby sepasang ngn booten n mitten, pampers, kain bedung dlm satu plastik. mmg berguna pun tips tu. maklum ler.. ms aku bersalin tu, ma xada dgn aku.

anak cikgu ni.. umur 4 tahun seorang yg peramah.. dia heran tengok perut aku besar. tp dia xcakap plak aku gemokk..

SELEPAS MELAHIRKAN ADAM

cikgu ni dgn anaknya dtg rumah melawat adam.. anaknya masuk dulu ke rumah aku tak sabar2 nak tengok adam.. sebaik je dia nampak aku.. mata dia terbeliak sambil tgn menuding ke arah perut aku...

"eh... dah xgemuk la.. dah xde perut"
(diulang sebanyak 3 kali)

nak tergelak aku dibuatnya..

nampak benau perut aku ms preggy besar kan....

haha...



Wednesday, October 24, 2012

Tok Ma & Tok Ayah are Coming


Hari ini genap usia Adam 13 hari...
Baru la Nenek & Datuk nya akan sampai di Semporna petang ini.
Insyaallah...

Kalu ikot sebelah keluarga ma aku...
Nenek akan dipanggil (Siti)
Datuk (Sidi) atau pun Tok Ku..

tak tahu la.. tunggu je la nenek & datuk Adam sampai dulu..
Semoga mereka selamat sampai di Semporna..




Sunday, October 21, 2012

Senyuman Adam





 Muhammad Adam diazankan oleh ayahnya di Hospital Semporna...




ini Adam dah 9 hari..
habit dia.. akan senyum selepas kekenyangan breastfeed umminya...
errkkk.. Alhamdulillah.. Adam dah kenyang...






Tuesday, October 16, 2012

Special October 2012




Kronologi..

8.45 p.m - 9.10.2012
Admit to Wad Bersalin Hospital Semporna

1.30 a.m - 11.10.2012
Admit to Labour Room Wad Bersalin Hospital Semporna

4.05 a.m -  11.10.2012
Deliver Muhammad Adam..



Muhammad Adam


Alhamdulillah.. Ummi dah selamat melahirkan Muhammad Adam...


14.10.2012
Hari Lahir Ummi.. Muhammad Adam ialah hadiah dari Allah kepada Ummi & Ayah.. Ummi bersyukur ke atas kurniaanNYA..


19.10.2012
Hari Lahir Ayah Muhammad Adam...



Monday, October 8, 2012

Maid



Alhamdulillah... bru je dapat maid...
tapi kesian plak kat husband kena ulang-alik amik maid tiap2 hari..
Semoga semuanya berjalan lancar..

Amin...








Saturday, October 6, 2012

Cloth pantiliner




Sesaje plak try jahit cloth pantiliner neh... 
walaupun xcantik mana.. tp boleh la pakai untuk diri sendiri..
button pun pakai butang ketip jer..
tutorial aku cari kt internet je..



nnt la jahit guna button baru.. 
bru je order plier snap button..
xsampai lagi..




ok.. nak kena cuci dulu baru boleh guna.. =)



Monday, October 1, 2012

Ape-ape aje...


Kredit to Kak Dayah tolong snap gambar...


28.09.2012



28.09.2012
Aku rumah merah...



28.09.2012
 huhu seriesnya muka..
masa ni dah 37 minggu..



27.05.2012
ni plak 19 minggu ++...
datang kenduri member yg sama2 keje di Semporna..