Klik Nih...

Followers

Nuff

Monday, February 28, 2011

Muridku Yang Huru-Hara



gambar ini ketika murid aku jakun tengok latihan udara tentera darat..


sekolah aku memang strategik sebab dekat dengan stadium daerah...
(tempat tentera darat wat latihan udara)..



Aku ni bukan kategori CIKGU GARANG..
jadinya bila aku dalam kelas..
boleh tahan jgk karenah budak-budak ni..


tapi, bila cikgu lelaki dalam kelas.. tahu plak duduk diam..
ape lagi, aku pun cakap..

"Elok la kamu belajar ngn cikgu ni,, baik je perangai"


maka, dengan lajunya si Hakim (murid aku) jawab..
"ohhh... aku mau cikgu yang ajar lagi best"


aku tercengang.. aku tahu sape dia maksudkan..


si Hakim sambung lagi...
"bukan cikgu ini ooo... cikgu itu (jari menuding ke arah aku)"



konfiden giler tuding jari ke arah aku..
siap bagi penjelasan guru yang mana...
wat aku nak tergelak jer...



mana-mana je laa..








Thursday, February 24, 2011

Happy New Year...


Ape kes dah penghujung bulan 2 ni aku dok cerita pasal 'Happy New Year'...


Macam biasa aku ngajar anak murid aku ni... aku translate la maksudnya..


niksensei : Happy New Year maksudnya Tahun Ba....


bebudak aku sambung... dengan konfidennya...


BARU CINA!!!


toingg!! tetiba rasa cam kena tembak ngn pistol air..






Sunday, February 20, 2011

Kesah di Kenduri Teteh..



Ehsan gmbr oleh Blackberry Cik Diella... Gadis genit Baju Biru..
28 November 2011















dapat berkenalan dengan 2 gadis comey di kenduri Teteh..


Suka kenal dengan korang..





Friday, February 18, 2011

Suatu Petang di Pekan Semporna



Tetiba teringin plak nak makan ayam KFC... terus bergerak bersama housemate ke pekan Semporna...









ada masjid Pekan Semporna...




waktu ini pukul 5.30 petang di Semporna...









Thursday, February 17, 2011

♥♥ Kaulah SegalanYa by Hazrul Nizam ♥♥



Kau merubah segala,
Cinta yang ku dahaga,
Kehadiran dirimu menyinarikan semula hatiku,
Kaulah segalanya,
Yang menyinar hidupku, kasih
Hanya satunya yang ku cintai

Hulur tanganmu kasih,
Sambut cintaku,
Jangan tinggalkan aku seorang diri
Tak sanggup lagi dilukai

Maafkan aku, jika salahku,
Peristiwa yang pernah ku alami dulu
Aku tahu, betapa pahit mu,
Menerima sejarah hidupku

Kaulah segalanya,
Yang menyinar hidupku, kasih
Hanya satunya yang ku cintai

Sambutlah cintaku
Jangan kau pergi dari sisiku
Cintaku padamu ikhlas sejati

Cintaku padamu, ikhlas sejati



♥ terima kasih


Wednesday, February 16, 2011

Kawan2_Ku..



Saje je nak mengabadikan memori kawan-kawan aku ni. banyak suka-duka yang kami hadapi bersama... terima kasih banyak-banyak.. n korang memang best.. =)



gambar ni di salah satu pura Hindu(temple) di Bali..


memperkenalkan.. Cik Lizawati.

1. berjumpa masa interbiu KPLI - masing2 berlagak tuhh..
2. teman sebilik di IPSAH
3. Classmate Matematik di IPSAH
4. Roomate di Tmn Hi-Tech, Kulim
5. Praktikum sama-sama di SK Taman Hi-Tech, Kulim
6. Roomate di Taman AmanJaya, Kedah
7. Sama-sama Posting di Sabah.. tapi liza di Sipitang.. aku (Semporna)
8. Teman travel ke sana-sini..




di pakalangan, Semporna.. bersama Pn. Teteh..


yg ini... kawan masa memula posting di Semporna..
1. Housemate aku..
2. Roomate aku..
3. Banyak rahsia kami dikongsi bersama.. ahaks..




gambar di sekolah bersama pn. azie..


1. kawan yg sama2 meng'cover' bila bab kerja.. hehehe
2. teman aku bersantap di kantin
3. ada sorg lagi Kak Zura, tp aku malas nk upload gmbr mahal beliau..





ini pun di pakalangan jugak bersama...


Pn. Haslinda. si tudung biru..



Susah nak membawa diri di tempat orang..
Alhamdulillah bila bersama dengan kawan-kawan..
Semua dapat ditempuhi..


Thank you guys...






Tuesday, February 15, 2011

Rasul Hensem



Situasi biasa dalam kelas. cikgu akan memanggil nama murid... dan ini lah yang terjadi. jeng.. jeng.. jeng..


niksensei : Rasul!!!
Rasul : Hensem....
niksensei : Hensem konok!!! (sebaik sahaja Rasul datang ke meja aku)
Rasul : Ndak... Rasul JELLEK!!!! (tersipu-sipu malu)..



hahahahahha... automatik je si Rasul ni tukar kepada jelek... macam-macam la peel budak-budak ni. Mana la aku tak gelak sensorang dalam kelas....





Sunday, February 13, 2011

Hikayat Hari Ahad



Pagi ni, aku terjaga seawal 7 pagi.. adeh. dah terbabas waktu Subuh. Tengok je hp... Opss ada miskol seawal 5.38 pagi...


msg 1 : 5.27 a.m

bangun Subuh


msg 2 : 5.35 a.m

ni dah bangun ke belum?


msg 3 : 5.48 a.m


Ermm... tido mati..


erkkk.. series aku tak dengar bunyi telefon tersebut.. lain kali aku kena pakai alarm meja jam aku tu bg membantu aku bangun solat. Sini waktu Subuh awal yer..


Bosan betul cuti kali ni... nak tak nak aku layan SUDOKU je la... memandangkan astro xdapat tengok plak..




selepas magrib layan facebook.. ada org tegur aku..


nie da solat ke blom nie..??


sungguh comel teguran beliau.. thanks for keep reminding me.... ;)



* cukup lah untuk hikayat hari ini*



Saturday, February 12, 2011

My Tote Bag...



bag ini memang meriah n warna-warni..


tapi saya suka..


terima aceh byk2...








Friday, February 11, 2011

Pujaan Malaya - Adzrin Azhar



sekarang melayan lagu era 60-an.. sungguh kiut lagu ini..


Lirik Pujaan Malaya – Adzrin Azhar

Pujaan Malaya oh oh oh uuu
Kau pujaan hmmm aiyaiayaai
Pujaan uuuuuuuu

Hati
Dihantu bayanganmu
Rindu
Termimpi tiap waktu
Ow ow woh

Cinta
Bercampur curiga
Kerna
Kau satu-satunya
Pujaan Malaya

Hei sayangku
Akulah pemujamu
Sampai bila-bila
Cintaku kan berbunga

(ai yai yai yai)

Chorus
Tiada
Apa dapat menghalang
Tiada
Kau aku gila bayang
Tiada
Cintamu ku tak senang
Cemburu
Resahku tak menentu
Dirimu
Segalanya sempurna
Oh kanda
Sungguh aku tergoda
Pujaan Malaya

This aint no lie
Hari ke hari ku ternanti-nanti
Cintamu tidak terbanding
Nyata tiada setanding
Walau ku rentas benua
Terbentang luas angkasa
Tak seluas cintaku
Come on my baby
Let’s get it on

Terbang
Cintamu buatku layang
Renyuk
Resah bila kau pujuk
(Ow ow woh)
Mama
Bilang jangan ku percaya
Lelaki
Akan memuja hanya pada mulanya

Nasib kita
Bukan semua sama
Tapi ku kan sedia
Agar tak merana

Tiada
Apa dapat menghalang
Tiada
Kau aku gila bayang
Tiada
Cintamu ku tak senang
Cemburu
Resahku tak menentu
Dirimu
Segalanya sempurna
Oh kanda
Kau Pujaan Malaya

Cemburu
Ai yai yai yai
Resahku tak menentu
Dirimu
Pujaan Malaya

Sungguh ku tergoda
Bahagia


leh cari video lagu ini di you tube..