Klik Nih...

Followers

Nuff

Tuesday, August 31, 2010

Happy Independence DaY.....




ini cenderamata dr GB saya...
bukan saya sorg je yg dpt...
cikgu-cikgu perempuan len pun dapat jugaks...



yg nametag tu pun bukan sy punya...
tp org lain punya...
biar la sy seorang je yg tahu......



HaPpY InDePEndenCe DaY!!!!



Pesanan Penaja: Lagi 3 hari nak balik KL... huhu














Monday, August 30, 2010

Aku Sebuah Cerek Elektrik


Nama aku Cornell. Aku berwarna putih. Pada tahun 2005, aku telah dibeli oleh tuan aku di Sogo. Bukan main seronok tuan aku tuh. sebab tujuannya dia nak minum nescafe mild 3 in 1 untuk bantu dia 'stay up' di tengah malam...


Ketika itu, tuan aku neh maseh penuntut di UKM. dia duduk di blok ape tah di Kolej Dato' Onn bersama rumetnya Kak Ilah (budak FPI - Fakuli Pengajian Islam).


Lepas tu, di tahun ke-3 di UKM tuan aku pindah ke single room maseh di kolej yang sama tingkat 2. aku lah peneman setia beliau bila dia nak 'stay up' wat thesis dia. sampai aku pun naik pening sama tengok tuan aku. abes barang disepah-sepahkannya di bilik tuh.. tak cukup letak buku atas lantai.. atas katil pun ada.. merata-rata buku beliau..


walaupun tuan aku ni dok sensorang.. aku heran. ada je kawan-kawan dtg melawat beliau. macam2 aku dengar cerita.. ada sesi gosip, ada sesi mengumpat, ada sesi gelak gulink2.. ntahape2 la tuan aku neh. suka membuta pulak tu.


Tahun 2006, tuan aku konvo. aku disimpan dalam kotak dan dok dendiam di umah parents nya kt setapak tuh. tuan aku ni keje kt Ampang 10 bulan. Pastu dia jd cikgu kt sekolah swasta 3 bulan je sebab dia dapat KPLI kt IPSAH, Sg Petani, Kedah pada tahun 2007.


Lagi sekali, aku dibawa ke Kedah. digunakan dengan penuh gumbira oleh tuan aku neh.

dan..akhirnya tuan aku posting ke Semporna, Sabah. nak berkepit jugak dengan aku.. dibawanya aku naik MAS tuh.. fuyoo.!! first time aku nek kapal terbang. Jakun sebentar..


setelah genap 2 tahun tuan aku di Sabah. aku dah mula sakit-sakit. ada kesan calar panjang kt badan aku neh. pastu tuan aku nak masak air.. tuan aku tersentuh kat bahagian calar tuh. abes berlubang badan aku. Perggghhh.. saketnya memang perit.. tapi aku senang dan gembira dapat berbakti pada tuan aku sehingga ke akhir hayat aku..

ke mana sahaja tuan aku pergi.. mesti aku ada.. tuan.. ingatilah detik-detik indah kita. Banyak kenangan kita bersama. aku menemani tuan dari tuan sebagai student hingga la tuan menjadi Pendidik.. Selamat Tinggal Tuan...








Tamat lah Riwayat Aku Sebagai Cerek Elektrik






Saturday, August 28, 2010

Kesah 18 Ramadan 1431 Hijrah



Seawal 7 pagi nak kuar rumah... nak pegi sekolah...
aku tergamam...
banjir le plakk...



nampak je cetek..tp dalam gak tu..


ok..kesah di sekolah..





masa ni GB baru je singgah ke bilik darjah aku..




dan ketika GB masuk ke kelas..
kakiku melunjur ke meja dengan canteknya..


opssss... terkantoi dok bersantai.. hihihihihi
tp masa tu budak2 tengah siapkan latihan..



da siap pun diskus set 5...



keluar kelas...


wahh... I nampak diva laa..




si comel Mei Mei

















bestnye jadi kanak-kanak..



hari ni berbuka 6.16 p.m


ok .... selamat berbuka puasa...






Friday, August 27, 2010

My First Kad Raya..



dapat kad raya yg comel..
dr seorang kakak yg comel..









lagi 7 hari nak balik KL...


SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA...

walaupun cuaca di Semporna skrg panas terik...






x

Monday, August 23, 2010

Roti Jala Satu!!!!



Selamat Berpuasa untuk Semua Sahabat Muslim...

tak tahu nak updet sebenarnya neh...

jadi sengaja upload gambar roti jala di rumah sewa kami neh..

fotografer : Linda..
tangan : aku..
tukang uli : Teteh..


Bekerjasama dalam menyiapkan juadah berbuka puasa kami yang tidak seberapa adanya..








lagi 11 hari mau pulang.... ihiks..





Sunday, August 22, 2010

Menghitung Hari



menghitung hari nak pulang ke KL..

nak g bazar ramadan..

sungguh merindui tempat asalku neh...

kekadang sedey je...

jauh sangat kena merantau...


tabahkan hati ini..


=)










Friday, August 20, 2010

Anyone Can Solve This Problem??









.............................






Rafting @ Kiulu White Water Rafting


kali pertama rafting neh...
sangat mengujakan adrenalin aku..
sampaikn elektrons valens berjaya mencapai tahap oktet..
huhu..


dengan mengunakan kamera abg tiri.. yg leh guna utk diving tu..
dapat la diabadikan sedikit memori semasa rafting ini.




mengepam bot..








memulakan sesi mengayuh padle...




ooohh.. dengki ye pakcik2 neh..





arus sungai yang mendebarkan hati ini...





sesi terbalikkan bot...




semua ahli bot jatuh sebelah kanan..
aku sorg tenggelam sebelah lain plak..
























sengeh je keje aku..
padahal dah kenyang minum air sungai...













terima kasih kerana diberi peluang rafting ini...




terima kasih kerana menyokong saya menjalankan aktiviti ini..
tq dear.. =)





Thursday, August 19, 2010

Kiulu, Tuaran



ni salah satu pemandangan di kem kiulu, tuaran..
ekoran dari membawa 10 anak-anak dari Semporna
naik bus Manis dengan perjalanan lebih kurang 9 jam..


memang mencabar...
sebab kena melayan budak-budak ni muntah dalam bus..
belum lagi mendengar gaya bunyi budak-budak ni muntah..

xmau cerita pasal muntah la...



jom kita layan pemandangan di belakang kem ini..




ada jambatan gantung tu....




ada anjing-anjing ngn tuannya sedang meniti jambatan tersebut....









Wednesday, August 18, 2010

Pulau Timba-Timba, Semporna


Ini salah satu pulau yang aku melawat dan snorkel..
masa bawa c adik n da geng g island hopping..


sila layan gambar..
malas nak taip banyak-banyak...




















sungguh indah ciptaanNYA..






Monday, August 16, 2010

♥ A Note To Remember ♥


7.40 a.m - One mms received









it is a lovely note from my Mr Nice Guy




thanks dear...



I love it...








Saturday, August 14, 2010

2nd Tagged


Terima kaseh kepada 2 org kawan yang tagged saya neh iaitu gee & isare...




kita tengok sape yang kena 'tagged'..

3. OpY
7. Lia
10. Zalin




4 Ramadan 1431 Hijrah


Pagi ini.... bersiap lagi menuju ke sekolah..


mendidik anak2 yg bakal menghadapi UPSR 2010 selepas Raya Aidilfitri..


ok... dah kena masuk kelas..


daaaa..


♥ ♥ ♥









Wednesday, August 11, 2010

♥ Mr Blue & Miss Pinky ♥



terpaksa berpisah untuk sebulan dengan Mr Blue n Miss Pinky.. trademark aku kt sekolah.. g kelas pun aku angkot si Mr Blue @ Miss Pinky ni.. aku ni memang kuat minum air.. sebab kelas aku xde elektrik.. memang panas.. hihihi.. kipas siling sebagai hiasan sahaja..



peralatan wajib ke bilik darjah.. ekekekkk




to my mr blue n miss pinky: sory ye sayang.. tak boleh bawa u ols
ikot I pergi ke kelas lagi...



SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA


buat semua kaum muslimin dan muslimat..







Tuesday, August 10, 2010

SaYanG Ma....



updet entry ni sebab baru je telefon ma di KL..
rindunya kat ma...
rindukan masakan ma..
rindukan keluhuran hati ma...
rindukan dorongan dari ma...


Semuanya lahhh..


lepas tu...rindukan ayah yg sgt pemurah..
bila balik KL.. ayah akan terburu-buru belikan buah-buahan utk aku..
ayah mesti tanya..


"nik nak makan ape?"



pastu.. bila dah selesai dinner sesama ma ayah n adik2..
adik2 kompem tengok TV..
dan aku akan melayan ma ayah sembang-sembang..
sambil gelak-gelak..
sebab kekadang ayah suka gunakan bahasa lama @ klasik..



bila aku tak paham.. aku akan menganga...


ma pulak akan gelak-gelak..


"ayah.. anak tu tak paham.. ada cakap bahasa dolu2.."


pastu ayah wat muka pelik...
"aik.. nik tak paham ke?"


alahai ayah... bahasa ayah tu kekadang klasik..
mana la nik pahammm...



AYAH... MA....

SELAMAT MENYAMBUT RAMADAN...


nik xsabar nak balik berbuka sama-sama..
nak sembang-sembang & dengar lawak ayah..
nak makan masakan ma....
dan macam2 lagi....



ma.. yang xready utk diambil gambar...
ni kat Pantai Aa Manao, Narathiwat



ma... nnt nak berbuka nasi khao mok...









Friday, August 6, 2010

Oh Weekend!!!



Aktiviti minggu lepas...

26-30 Julai 2010
membawa anak2 seramai 10 orang ke Kiulu, Tuaran, Kota Kinabalu


31 Julai 2010
'tanned' kan kulit neh ke Pulau Mabul plak..


snorkel plak...


& weekend neh...


6-8 Ogos 2010
bawa lagi 9 org anak ke program motivasi di Semporna plak....
adoyai.. xsempat nak qada' tidur


stok baju busuk sedang menunggu...











Wednesday, August 4, 2010

First Time Saya di "Tagged" ...




terima kaseh pada padel kerana sudi memberi award pada blog saya neh..
dan ini kali pertama saya di 'tagged'..


Nyatakan 7 Perkara Tentang Diri Sendiri:



1. Saya suka 'Mr Nice Guy' shoot gambar sy banyak2...



2. Saya suka tidurrrrrr...



3. saya paling malas pakai make-up di muka..





4. saya tak suka pakai cermin mata walaupun saya ni rabun..





5. saya sangat sukaaaaaa pergi pulau..
aktiviti snorkel n scuba.... best2..




6. sangat suka travel a.k.a berjalan sana-sini....




7. saya paling suka makan 'somtam'...
originally made by local..
makan somtam neh kt teluk andong, narathiwat..