Klik Nih...

Followers

Nuff

Monday, May 31, 2010

Pulau Sikuai, Padang, Indonesia Part II

macam biasa.. gambar dalam laut tu.. diambil oleh liza.. aku cuma tukang tengok jer.. layan kan ajer..





ni gmbr aku.. tp gegar la plak..



aikk.. asal jd begitu?




yu huuu.. ikan banyak sgt.. nk mkn roti




ni plak abg angkat tengah nk menyelam..







gamat..




































do you want to kiss me??





















kanda, jangan tinggalkan saya..
sweet couple..



































kima...






wahh.. banyak tu..



cukup setakat ini untuk kesah Pulau Sikuai..




Sunday, May 30, 2010

Pulau Sikuai, Padang, Indonesia Part I

ini dah lama punya cerita.. aku g Padang bulan Disember tahun kalu pergi Padang, memang best shopping kat Bukit Tinggi. Shopping kt sini lebih murah dari di Bandung.. tapi, pada sesiapa yang cintakan alam.. jangan lupa singgah di Pulai Sikuai.. memang best n cantik..






feeling2 nek boat ni..


rupanya...

-
-
-



Lor... ini botnya.. sama cam aku gi Pulau Mabul
n mana2 sekolah di pulau di Semporna neh..




piece...



bersama abg angkat kami.. Pak Susanto



nak sampai dah ni...




....... =)



welcome to Sikuai Island...



jenjalan dulu keliling pulau...
lepas tu baru la berendam sepuas hati..












tetiba ada batu besar di pantai neh.





tetiba ada cewek mencelah..




aikkk.. ada lagi..



Lepas tu.. dia buat ape?


it's snorkeling time...




hahahaha...


to be continued...




Saturday, May 29, 2010

Karena Wanita (Ingin Dimengerti)

nk updet mende len.. akhirnya lirik lagu plak yg aku letak.. LAYANNNN..

Karena Wanita (Ingin Dimengerti)


Lekuk indah hadirkan pesona
Kemuliaan bagi yang memandang
Setiamu simbol keanggunan
Khas perawan yang kau miliki
Akulah pengagum ragamu
Tak ingin ku menyakitimu
Lindungi dari sengat dunia yang mengancam
Nodai.. Sucinya lahirmu

Karena wanita ingin dimengerti
Lewat tutur lembut dan laku agung
Karena wanita ingin dimengerti
Manjakan dia.. dengan kasih sayang

Ingin kuajak engkau menari
Bermandi hangat cahaya bulan
Sebagai tanda kebahagiaan
Dari semesta.. Cinta kita

Karena wanita ingin dimengerti
Lewat tutur lembut dan laku agung
Karena wanita ingin dimengerti
Manjakan dia.. dengan kasih sayang

Bintang Terang itulah dirimu
Janganlah redup dan mati
Aku dibelakangmu memeluk
Dan.. menjagamu




Monday, May 24, 2010

Al-Fatihah





Takziah buat suami sahabat yang telah kembali ke rahmatullah..

Semoga roh beliau dicucuri rahmat..



Sunday, May 23, 2010

M.U.S.I.M




Sekarang musim EXAM.. jd sibuk menanda kertas peperiksaaan..

lepas tu guru kelas plak berpinar2 mata mengisi markah..






Saturday, May 22, 2010

nak share jugak..

diambil dr blog ajjah...

It's a trend nowadays that many muslim Malaysian women are into the new hijab wearing i.e. wearing a shawl-like syrian style hijab. I posted on my Fb status recently stating that I too, would want to wear the syrian women hijab style with high bun but unfortunately my hair is short thus cannot tie or do a bun at all.I also received few suggestions to buy fake buns online or at Arzu, KLCC.


I used to study in an arabic-medium school and had learned that when you wear tudung, you're not supposed to show any indication that your hair is long by tying your hair really high/do a bun until men can notice the presence of your long hair eventhough you wear your cover/hijab. That defeats the purpose of wearing a hijab.However, I can't remember the hukum whether it's haram or harus or makruh.
Being curious, I googled about this sanggul arab issue and found the hadith related:


Quote::


“ akan muncul dalam kalangan umatku di akhir zaman, kaum lelaki yang menunggang sambil duduk di atas pelana, lalu mereka turun di depan pintu-pintu masjid. Wanita-wanita mereka( isteri mereka atau anak perempuan), berpakaian tetapi seperti bertelanjang ( nipis&ketat). Di atas kepala mereka pula(wanita) terdapat bonggolan (sanggul atau tocang) seperti bonggol unta yang lemah gemalai. Oleh itu laknatlah mereka semua. Sesungguhnya mereka adalah wanita-wanita yang terlaknat”-
hadith riwayat Ahmad, jil.2, ms. 223.


Rasulullah s.a.w bersabda:


Quote::


“dua golongan penghuni neraka yang mana aku sendiri belum pernah melihat keadaan mereka didunia: golongan yang membawa cemeti seperti seekor lembu lalu menggunakannya untuk memukul manusia dan juga kaum wanita yang berpakaian seperti bertelanjang, menggoyangkan badan dan berlenggang-lenggok, kepala mereka ada suatu seperti bonggol di kepala unta yang bergoyang-goyang. Mereka tentu tidak akan memasuki syurga atau mencium baunya sedangkan bau syurga itu dapat dihidu dari jarak perjalanan begitu dan begini”–
hadith riwayat Muslim. Hadith no 212-


I would say that I was tempted at first as I saw some women/celebraties/tv presenters looked really pretty wearing the syrian style hijab with high sanggul/bun. Sometimes, bila nak cantik, manusia selalu lupa pada hukum walaupon dah belajar.I am one of them. Bila nak buat benda jahat, laju je.Anyway, in wearing hijab,niat perlukah menghalalkan cara? I dare not jatuhkan hukum or say that it is haram wearing the fake sanggul arab.However,at the moment, I'll just forget about buying the sanggul arab thingy.


pendapat aku:
"betul gak ea... ikot fesyen punya pasal sampai lupa pasal hukum-hakam agama"

Friday, May 21, 2010

Koleksi NEMO a.k.a Clown Fish..

nemo ni mmg comel.. terima kasih pada sham, abg tiri n pung..
akan diabadikan utk tatapan..
wah..sungguh comel.. nemo di kapalai,.,..



































inipun sejenis clown fish jugak..






suka tengok coral yang meliuk-lintuk dibuai arus laut..