Klik Nih...

Followers

Nuff

Wednesday, March 31, 2010

Sape cikgu baru tu?



hari ni kengkonon nak tukar style pakai tudung... aku pakai la selendang jer melilit tahap gaban.. penuh lilitan di tengkuk aku ni..

aleh... ada bunyi2..

"cikgu baru ke tu?"


wakakakakakkk/.... baru tukar fesyen sikit dah xkenal aku...

abes cerita..


Tuesday, March 30, 2010

kENangan UKM batch 2003-2006 KIMIA...


aku amek gambar ni kat facebook kawan aku...
kelakar plak tengok gambar zaman muda-mudi..
di manakah aku??





Saturday, March 27, 2010

Kita Mahu Tak?

ari ni ada kelas tambahan kat sekolah.. dtg mengajar sambil menghiburkan diri.. pastu sebelum balik, kak zura nak singgah beli kelapa kt kedai belakang sekolah tu.. aku pun join sama teman je la.. leh sembang-sembang dgn kak zura sambil tauke kedai parut kelapa..

Setelah tauke kedai siap membungkus kelapa yang telah diparut... serta-merta dia pandang aku..

"kita mahu tak?"


aku sengeh-sengeh sambil menggeleng..

"saya xmasak la, sbb tu xnak beli"


tauke kedai plak...wat muka pelik..

"ooohh..tidak masak"


pakcik neh.. aku tahu la sebelum ni aku slalu beli kelapa kat kedai pakcik.. kadang-kadang menyelinap kuar ikut pintu kantin sekolah sbb nak beli kelapa. tapi sebenarnya pakcik tak tahu... dalam 10 kali aku membeli kelapa, kebarangkalian 4 biji kelapa tu akan menjadi kenangan sahaja dalam peti ais.. muahahaha... selalu terlupa..



The Best Thing

Mocca - The Best Thing



I’ve got the best thing in the world
Coz’ I got you in my heart
And this screw little world
Let’s hold hand together
We can share forever
Maybe someday the sky will be coloured with our love

I wake up in the morning
Feeling emptyness in my heart
This pain is just too real
I dream about you, with someone else
Please say that you love me
That we’ll never be apart

You have to promise
That you will be faithfull
And there will be lots and lots of love
It is the thing that really matters in this world…




Wednesday, March 24, 2010

Merapu-rapu



sangat la banyak keje neh.. sampai xtahu mana nak mula dulu.
banyak sangat kerja tertunggak..



Tuesday, March 23, 2010

My Precious Things

dah setahun, 7 bulan di Semporna neh....


kaki itik aku..



alat snorkel aku..
dah digunakan di Pulau Sibuan, Mantabuan n Mabul..





gambar masa 2008 n 2009 di Semporna..


Monday, March 22, 2010

Isnin yang Haru dan Biru


Awal pagi berbaju biru... sampai je bilik guru.. tak de kerusi kat bilik guru pulak.. bak kata azie..

"kita ni macam budak-budak plak kena cari kerusi"

haah.. betul gak cakap azie... selalu anak murid aku mengadu xde kerusi kat kelas derang. pastu meronda g satu sekolah cari kerusi.. kali ni CIKGU plak yang kena cari..


ok.. pastu dengan marking paper xsiap lg..

masuk kelas plak.. datang satu BALA..


"teacher, jadual dah hilang"


mana subjek jadual aku neh?



ni tak tahu la sape punya keje...kena la aku update balik jadual aku neh.. ADEHHH..



..................




Sunday, March 21, 2010

Kembali Bertugas


Masa ni aku dah pun kat dlm airplane.. kali ni nek airasia..
semestinya aku antara pelanggan tetap Airasia.
Kerja menyemak kertas sedang menunggu di rumahhhhh..



terpaksa mata aku berjelaga utk menyiapkan ape yg perlu..
nnt nk analisis markah utk kelas plak.. adoyaiii..
kerja xbenti2.. bila nya ada masa utk diri sendiri neh...



!
!
!

Tawau

!
!
!

Semporna








Friday, March 19, 2010

Yayin

I'm gonna miss her sooooooooooooo muchhhh..
Suka usik dia.. suka mengejek dia..


ni masa di kedai ayah..
"Yayin tolong kak nik tukar benang"




Yayin sangat sukakan kucing..
ni masa kt rumah Liza..
dipeluk-peluknya kucing neh cam anak patung plak..




Lepas ni dah nak balik --> --> --> --> --> --> Semporna..





Wednesday, March 17, 2010

Belajar Membaca Tekanan Darah




Ntah la. aku pun tak berapa reti sangat neh.. Ma baru je beli alat untuk menguji tekanan darah. dan aku pun try la. bacaan normal adalah 120 (bahagian atas) dan 80 (bahagian bawah). tu adalah bacaan tekanan darah aku.

kira normal la.. sebab acah cakap tekanan darah normal sekiranya bacaan menunjukkan +10 atau -10 dari bacaan normal. Wah.. sangat teruja ok.. masa mula2 nak check tekanan darah sendiri.


Tuesday, March 16, 2010

Menghadiri Majlis Perkahwinan



Aku menghadiri Majlis Perkahwinan Sahabat aku kt Danau Kota hari ahad lepas, 14 mac 2010. Kami berkawan dr sekolah rendah sampai le sekarang.


"FIDA, SELAMAT PENGANTIN BARU"





Monday, March 15, 2010

Mandi-manda di Sungai Tua, Batu CAves

Pia ajak g mandi di Sungai Tua, BAtu Caves.. jadi aku pung 'on' je n bawa Yayin ikot sama sebab ada Suraya (adik Pia) leh r jadi kawan Yayin..


sedang mencari tapak mandi yang sesuai..




yang ni xleh.. ada orang.. jalan lagi..




arus deras tu...



weee... sejukk.. aku nak mandi gaks..


gambar2 len xdapat diupload.. byk gambar """""




dah mandi g lepak kt empangan plak..
nyaman gak ea..




posing no 1..



posing no. 2

Tak leh nak mandi lelama sbb hujan la plak kt Sungai Tua tu.. jadi pergi la mengisi perut di Kedai Nasi Ayam Mancongkam, Gombak n bergerak pulang...


-end of the day-

Wednesday, March 10, 2010

alamak..

si teteh dah nak fly malam nie...

tggl 3 org di rumah.. esok aku pula yg balik..


bye Semporna..

UJIAN..

Sekarang ada ujian di sekolah.. sedang berehat-rehat..

lepas ni banyak la keje aku kena mark paper..

yg pasti akan balik ke semenanjung..

tak sabar rasanya nak balik..

aku nak tengok movie kt KLCC..

sangat la sukaaaaaanyerrrrr...

Sunday, March 7, 2010

KE PULAU MABUL LAGI.....

Ini la entry yang aku nak updet tu.. aku ke Pulau Mabul lagi untuk kali keempat.. 1st time masa tahun 2008. Kali kedua masa Labour Day 2009.. join teteh n da gang... Kali Ketiga pulak amek lesen dive bersama Liza masa dec 2009.



dan kali ke-4 pergi ke Mabul masa cuti raya cina membawa member dari KK. Jom layan Gambar-gambar comelll.. ahaks....




Ini gambar dari kamera liza.. memang banyak penyu di Pulau Mabul. kira bernasib baik jigak dapat tengok penyu ni.. perghh.. memang cantek. saje aku letak gambar permulaan si Pakcik Turtle..


menunggu bot utk ke pulau..



ready to see the ocean view...








kima..




keindahan coral..




banyaknya ikan..






setiap tempat mempunyai bentuk coral yang berbeza..



ada kima kt situ... suka usik kima..




tolongggg... beratnya nak naek bot balik..




balik ke arung hayat. tempat kami tido..
aku terjun snorkel balik sebab nak tengok
ikan pari wane biru kat bawah homestay kami
malangnya lupa nk upload gambar kt blog neh.. len kali je la..




mencari di mana sang pari biru..






lobster dengan harga RM15..



lobster yang direbus..




si zaid yang suka main ikan.. tu ikan YU..


makan time.. pergh lapar.. lepas ni nak balik Semporna dah..




ermmmmm...

nape yer.. rasa cam malas jer sekarang neh..

nak updet blog pun malas..

padahal sangat banyak mende aku nak updet tau...

walaupun mendenya dah lama.. tp aku tak kira.. aku nak updet gak..

3 hari xde kat sekolah.. menghadiri kursus MBI.. melambakkan keje aku..

dengan menanda buku budak2 selama 3 hari yang aku xde.. sebab aku bg keje kat budak2..

sampai hri ahad ni.. keje aku tak siap lagi neh...

ok la.. ni pun aku updet guna laptop teteh.. bye..

Wednesday, March 3, 2010

Special..

Lagu ni khas ditujukan pada seseorang yang banyak berjasa pada aku sejak aku mula-mula posting kt sini.. sesuai lagu ni untuk orangnya.. sebab dia boleh pandang dari jauh jer.. muahahahahaha...

trademark dia..

"Aik, takkan terima kasih jer"


CUBA - FAIZAL TAHIR

Cuba kau dengar
Cuba kau cuba
Diam bila ku cuba
Tuk berbicara dengan kamu

Pernahkah kau ada
Bila ku perlu
Tuk meluahkan rasa hati

Dan bila kau bersuara
Setia ku mendengar
Agar tenang kau merasa

Siapa
Sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bila
Tiada lagi teman bermain
Kau pulang tuk dapatkan aku
Itulah aku…padamu

Cuba kau lihat
Cuba kau cuba
Renung ke mata aku
Bila ku kaku melihatmu

Pernahkah kau ada
Bila ku perlu
Tuk menyatakan rasa sakit
Dalam diri

Dan bila kau perlu
Setia ku menunggu
Agar senang kau merasa

Maafkan kerana aku tak pernah
Terlintas tuk menulis pada mu
Salahkan ku
Tak mungkin lagi aku meminta
Untuk kau mendengar..
Untuk kau melihat ke mataku




Align Center

Monday, March 1, 2010

.....................................

YOUR CALL


Waiting for your call, I'm sick, call I'm angry
call I'm desperate for your voice
Listening to the song we used to sing
In the car, do you remember
Butterfly, Early Summer
It's playing on repeat, Just like when we would meet
Like when we would meet


Cause I was born to tell you I love you
and I am torn to do what I have to, to make you mine
Stay with me tonight

Stripped and polished, I am new, I am fresh
I am feeling so ambitious, you and me, flesh to flesh
Cause every breath that you will take
when you are sitting next to me
will bring life into my deepest hopes, What's your fantasy?
(What's your, what's your, what's your...)

Cause I was born to tell you I love you
and I am torn to do what I have to, to make you mine
Stay with me tonight

And I'm tired of being all alone, and this solitary moment makes me want to come back home
x4
(I know everything you wanted isn't anything you have)

Cause I was born to tell you I love you
and I am torn to do what I have to, to make you mine
Stay with me tonight

Cause I was born to tell you I love you
and I am torn to do what I have to, to make you mine
Stay with me tonight
(I know everything you wanted isn't anything you have)