Klik Nih...

Followers

Nuff

Sunday, January 31, 2010

Weekend Yang Happening..

Walaupun ada je keje nak buat.. tapi nak gak memenuhi aktiviti di hujung minggu..dah le ari Sabtu berkampung di sekolah buat Modul.. aduhai..setiap sabtu setiap minggu aku berada di sekolah.. Aku, teteh n Linda melepakkan diri di base lagi.. di rumah cik rosmina..


Selepas lepak-lepak di rumah Rosmina... Bodyguard Rosmina bawa kami ke jeti base.. di mana dalam perjalanan ke sana berlaku satu kesah..aku nak cite gak.. ada 3 bot di sebelah kiri kami.. tetiba si teteh menjerit..

"ee..ada kete kebal la.."

Aku pun menjengah tengok..


"wey..itu bot la.. muahahaha.. gelak guling2"







Penghujung tahun 2008..aku penah menyertai lawatan murid tahun 6 ke sini.. kat kawasan ni la kot aku ada nampak badan buaya.. besar beb.. melihat bersama-sama budak tahun 6..

wokey.. nak wat minit PIBG plak.. malasnya nak taip neh..

Friday, January 29, 2010

LAYAN



Layan lagu ni plak sekarang,.. walaupun ini lagu lama.. tapi aku suka dengar.. =)


JAI HO (YOU'RE MY DESTINY)
Jai Ho!
Jai Ho

I got shivers
When you touch my face
I’ll make you hot, Get what you got,
I’ll make you wanna say
(Jai Ho, Jai Ho)

I got fever, running like a fire
For you I will go all the way
I wanna take you higher
(Jai Ho)

I keep it steady steady, that’s how I do it
This beat is heavy, so heavy you gonna feel it.

(Jai Ho)
You are the reason that I breathe (Jai Ho)
You are the reason that I still believe (Jai Ho)
You are my destiny
(Jai Oh) Oh-oh-oh

(Jai Ho)
No there is nothing that can stop us (Jai Ho)
Nothing can ever come between us (Jai Ho)
So come and dance with me
Jai Ho!

Catch me, catch me, catch me, c’mon, catch me,
I want you now,
I know you can save me, you can save me,
I need you now.
I am yours forever, yes, forever,
I will follow,
Anywhere in anyway,
Never gonna let go

Jai Ho!
Jai Ho!

Escape (escape) away (away),
I’ll take you to a place,
This fantasy of you and me
I’ll never lose my chance
(Jai Ho)

Mmmhh yeaahhhh .. hhmm yeaaaha

I can (I can) feel you (feel you),
Rushing through my veins
There’s a notion in my heart
I will never be the same
(Jai Ho)

Just keep it burnin’, yeah baby, just keep it comin’ (Jai Ho)
You’re gonna find out baby, I’m one in a million

(Jai Ho)
You are the reason that I breathe (Jai Ho)
You are the reason that I still believe (Jai Ho)
You are my destiny
Jai Oh! Oh-oh-oh-oooooh

(Jai Ho)
No there is nothing that can stop us (Jai Ho)
Nothing can ever come between us (Jai Ho)
So come and dance with me
Jai Ho! (oohh)

Catch me, catch me, catch me, c’mon, catch me,
I want you now,
I know you can save me, you can save me,
I need you now.
I am yours forever, yes, forever
I will follow
Anywhere in anyway,
Never gonna let go

(Jai Ho)
Hmmm yaeaaaaahhh
(repeat 2x)

I need you, gonna make it
I’m ready, so take it

(Jai Ho)
You are the reason that I breathe (I breathe)
You are the reason that I still believe (still believe)
You are my destiny (destiny)
Jai Oh! Oh-oh-oh-ooooh

(Jai Ho)
No there is nothing that can stop us (can stop us)
Nothing can ever come between us
So come and dance with me,
Jai Ho! (oohh)

Jai Ho!
Bai-la bai-la!
Bai-la bai-la!
Jai Ho! Bai-la bai-la!
Jai Ho




is smiling when look at HIM &.......

Cerita Pertama

Sekarang ni pergi sekolah tumpang kak Zura.. dari rumah akan tumpang cik dida sampai ke rumah kak zura.. then sambil tunggu kak zura leh la main2 dengan baby gal dia.. Nadhirah.. selalu mengharapkan agar baby Nadhirah bangun awal... leh la dukung-dukung dia.. acah-acah kan dia.. sungguh menghiburkan jiwa.. bila tengok Nadhirah.. rasa macam masalah dunia terus hilang seketika seperti la ketika aku snorkel di laut.. muahahaha..


Cerita Kedua

Sangat la ada kena mengena dengan cik teteh.. sbb sabtu lepas aku mengikuti beliau ke rumah Ustaz Harun.. happy tol tengok gelagat anak-anak ustaz harun yang berbagai peel.. ada yang bising.. ada yang senyap.. tapi amat menyenangkan..

dah lama aku tak dengar si Mustaqim bercerita.. selama ni jupe kt umah je... mustaqim bukan student sekolah aku.. boleh tak dia bising bila aku sesat nk ke rumah ustaz harun neh..

"eee..teacher nik ni.. macam la tak pernah datang rumah kita.."


sesuka dia je membebel.. lepas tu bila bercakap memang takkan berhenti. macam keretapi berjalan.. siap bercerita sambil tepuk-tepuk badan aku tuh.. wat aku ni macam kengkawan dia la plak.. tapi aku suka dengar dia bercakap.. sbb sangat lawak.. muahhahah..


then, masa kak arini solat, aku la plak jaga baby Hatim yang berat tu.. comey la Hatim nie.. Suka tengok baby Hatim senyum nampak gusi.. betul-betul menenangkan jiwa..


ok..aku nak masuk kelas la.. bye..




Thursday, January 28, 2010

Masam Macam Cuka

dulu ma penah cerita.. masa ma mengandungkan aku.. dia xpenah senyum dengan orang.. ermm.. patot la aku jd macam nie.. susah nak senyum.. asyik masam je..

ahhh..gasak la pe org nak kata..

ckp pasal ma.. buat aku rindu plak kt ma n ayah..


teringat masa tahun 1993.. aku darjah 3 masa tu..


kat sekolah belajar tajuk bahagi.. tapi satu ape pasal bahagi aku xpaham.. balik rumah terus menangis-nangis mengadu kat ayah.. cakap ngn ayah xreti nak wat bahagi.. camner nak wat keje rumah..


Ayah pun ajar aku satu persatu cara nak buat bahagi... sambil tersedu-sedu belajar dengan ayah.. dengan penuh sabar ayah mengajar sampai la aku paham..

oh.. macam ni rupanya...

... =)


ok... abes cerita merapu-rapu..







Tuesday, January 26, 2010

Sangat Sibuk...

gambar yang ditangkap oleh kak Dayah..


Sangat Bz menyiapkan apa-apa yang tertunggak di samping bersama-sama dengan USB fan aku yang banyak membantu aku dari kepanasan neh.. lepas ni ada meeting plak.. adeh..





Monday, January 25, 2010

Aikk... takkan terima kasih je...

Mentang-mentang dah tolong aku... leh plak dia mintak habuann yg len... sampai sekarang aku maseh engat 5 perkataan keramat nie..

dan macam biasa... sampai sekarang maseh lg aku dengar 5 perkataan nie...

"Aikk... takkan terima kasih je...."



takpe...takpe...


p/s.... saje merapu2 hari ni...

Sunday, January 24, 2010

Three Blind Mice

Three blind mice,
Three blind mice
See how they run,
See how they run!

They all ran after
The farmer's wife
She cut off their tails
With a carving knife
Did you ever see
Such a sight in your life
As three blind mice?



housemate baru aku..linda pasang perangkap tikus kt umah.. sebelum ni umah kitorg xde tikus. tp selepas rumah ni ditinggalkan sebulan...ada plak penghuni baru. sungguh geli..


Akhirnya memang 3 ekor si ti ini terperangkap..sesuai dengan lagu di atas... cian..tp disebabkan 3 si ti ni akan mennyebarkan penyakit.. abes budu kt umah terpaksa aku buang.. sebab dah jd tempat mainan derang ms rumah tu ditinggalkan...




yang pasti bukan aku yang buang tikus neh..tp linda... aku tukang bukak plastik besar supaya linda senang nak tuang mayat2 tikus neh ke dalam plastik... selamat tinggal.. semoga xde lagi penghuni baru di rumah kami..




Friday, January 22, 2010

Sukan Pulak...


Alhamdulillah...selesai sukan sekolah dengan jayanya...


ni masa sukan tara...acara balapan
hari hujan terpaksa pakai raincoat...
kamera abg tiri neh..(ditangkap oleh akak tiri)



aku dah serik kebasahan masa jd amek jarak lompat jauh..
(hasil tangkapan akak tiri)



ada 8 rumah sukan... 8 warna pelbagai..
pink, kuning, biru, merah, hijau, maroon, ungu, oren,
(kamera akak tiri lg)



opsss...



menghias pakaian budak kawad...



rumah aku warna biru, upm
(kamera adek tiri....)



si ratu... yang pegang sepanduk





sang ratu...





lepas tolong akak bju biru ni jg budak kawad...
tolong dia catat markah rumah plak di tengah kepanasan padang..






Thursday, January 21, 2010

Gua Ngalau Indah, Bukit Tinggi- Padang

saya dan liza....



Haa..ini kali kedua aku masuk gua selepas Gua Niah, Miri Sarawak.. Jom masuk gua..kita tengok pe yang ada..


unik tol stalagtit neh...






crystal stalagmite



ada titisan air di atas stalagmit tuhh..



ni plak stalagmit dan stalagtit bercantum..



kena nek tangga neh..



cahaya yang dilihat dari dalam gua..



hati2... licin tu...



amazing...



stalagmit bentuk loceng...



tak silap aku dalam gua ni ada satu batu namanya 'Crying Mother Stone' ... gambar tu ada dalam kamera liza la plak.. Lebey kurang satu 2 jam gak la kami exploring dan bergambar di gua neh.. da la kena bayar 50 000 kt guard dia.. padahal Gua Niah yang luas tu bayar xsampai RM40...








Tuesday, January 19, 2010

Oh Hujan...

Hari ni ada perlawanan lompat jauh..malangnya jadi lompat air sebab hujan dan tapak digenangi air... perghh...ngn cikgu-cikgunya kebasahan.. (kasut aku je yg basah)... =)


lopak...



tukang kebun baru sekolah...



hujan...



sape nama kau?





Pertandingan ditunda ke petang besok...



............................................







Saturday, January 16, 2010

Sejuknya.....

masih lagi berkisar cuti-cuti di Padang... tengah updet blog ni pun... Semporna maseh hujan.. aku ni dalam kesejukan..jom tengok keindahan somewhere at Bukit Tinggi, Padang..


kabusss...



aku dingin...



cakkk...



menikmati panorama yang indah..



tenang dan damai..




kabus / kabut



aku dingin... jgn peluk aku liza...


suasana yang sejuk.... nyaman dan damai... memang best...

Friday, January 15, 2010

Latihan Sukan....

sekarang sibuk dengan latihan sukan di sekolah...





jom kawad.. kiri, kanan, kiri



lompat tinggi..


teringat zaman bebudak dulu.. main zero point ngn tali getah... lompat-lompat dgn pinafore lg tuh..






Wednesday, January 13, 2010

Latihan Udara

Sambil tanda buku, sambil2 aku updet blog.. Pagi ni aku tengok ada latihan di udara di stadium depan sekolah aku. SYok tu...bestnyer kalu aku yang terbang seperti 3 pasangan di udara tu.. hilang segala tekanan dunia... perghhhhh...




terbang tinggi2..



boleh ke sy nak cuba...








bebudak ni duduk sini nak feel angin helikopter..




angin sangat kuat sampai habuk masuk mata..




kelihatan ada guide yg memberi arahan pada pilot...











ok... syiok tengok...nak sambung mark buku..