Klik Nih...

Followers

Nuff

Friday, July 2, 2010

Situasi Sekarang

kemalasan sudah melonjak ke petala kelapan.. yang mana kemalasan itu berada di tahap yg sgt stabil dan tidak tergugat oleh mana-mana elektron yg ingin mengisi petala sembilan plak.. mana ada petala sembilan beb.. ok.. skrg nk menuju kepada kumpulan peralihan.. supaya ada balik semangat rajen.. chewah.. ayat kimia le plaks..



nk updet kesah di kampung ma, selatan thai - dah MALAS.. ni pun bru je lepas melayan karenah si ACAH, my sista yg ke-2 tuh.. beliau dan kawan2 ribena beliau telah pun selamat berpoya-poya di Pulau Pom2, Pandanan, Timba-timba dan Pulau Mabul. perhh.. setel satu keje.. nnt la kalu ada kerajenan.. aku upload la..






dan ini adalah koleksi brg aku bila menuju ke bilik darjah. Of course, botol air tu akn dibawa ke mana-mana saja kelas yg aku ajar. sebab ape.. Bilik darjah di sini tak semua elektriknya berfungsi dgn baik. dah la Semporna ni dekat dgn laut. Semestinya la panas. dan aku ni cikgu.. cikgu mesti la banyak cakap kan. aku ni cepat dehidrated.. jd ke mana je aku pergi mesti ada botol air.. kecuali Bulan Ramadan Al-mubarak la.. takkan nk bawa air plak... meleleh air liur anak murid aku karang.. muahahahhaahha..


dan ada satu lg kesah.. beliau ant cikgu yg aku kagumi semangat pendidik beliau.. Org Negeri Sembilan ye.. Bila beliau limpas ke kelas aku.. ms tu xde cikgu kot. budak-budak berpesta riang-ria.. terus dimarahnya bebudak tuh.. pastu ada barang aku ats meja tu.. (saje je aku tgglkan barang aku kt kelas aku.. sbb gap setengah jam.. malas nk angkut sana-sini)..


Boleh tak beliau meneguk air aku.....


budak-budak ape lagi..


"eeee.. minum air teacher nik"


jawapan beliau...


"diam la kau...."


haahahahhahaha.. leh plak marah budak pastu minum seteguk utk ilangkan dahaga.. tp betol aku cakap.. mmg panas.. kalu kelas 2 masa. mahu melekit2 kepet aku neh. ditambah plak ngn muka minyak-minyak.. penah peluh aku bagaikan menitik-nitik di belakang baju bila tiada aircond original melambai sepoi-sepoi bahasa di bilik darjah tersebut..


bukan merungut ye.. sebenarnya aku dah biasa ngn keadaan di sini.. aku hanya enjoy ngn ape yg aku lalui setiap hari.. sbb tu la aku memerlukan perfume yg bau mmg best n ghaw2 bau nya.. supaya boleh meng'cover'kan bau2 tengit neh.. hahahah.. xsenonoh aku neh..



habis membebel...



No comments: