Klik Nih...

Followers

Nuff

Thursday, February 18, 2010

Ke Pulau Mantabuan & Pulau Sibuan

Hari khamis membawa geng-geng dari Sipitang, Beaufort dan Pitas mengembara ke dua pulau kecil di Semporna iaitu Pulau Sibuan dan Mantabuan.. Terima kaseh pada abg tiri n kakak tiri yg tolong aku uruskan trip ke pulau neh... Destinasi menuju ke Pulau Mantabuan sebab Pulau ni lebih jauh dr Pulau Sibuan.. jom layan..


disebabkan pulau ini kecil..
jadi kami jalan sekeliling pulau dulu tengok pemandangan..


ada garisan warna yang berbeza.. cantik



weeee.... syoknya..



ni plak liza dan pelauh...



laut yang biru....



bersama member2 dari KK



air yang jernih..







Selamat Datang ke Pulau Mantabuan..


Lepas dah round satu pulau baru snorkel.. ni gambar2 yang aku ambil dari kamera liza..


starfish mmg banyak kt perairan Taman Tun Sakaran..
sampai aku dah jemu tengok..



the colourful of kima..



tapak sulaiman warna biru..



yang itu ikan kecil-kecil warna biru.. cantik kan..



coral...



Landak Laut..
bahaya nie.. jangan terkena duri tersebut..

nanti bahagian yang terkena duri akan bengkak dan sakit..






ini hasil aku snap semasa snorkel..
alamak ada jari-jemari aku..
he he..sory ye liza..


OK..KITA KE PULAU SIBUAN PULAK (kali ke-2 aku ke sini.. 1st time masa pergi dengan teteh)


Pulau Sibuan.. kecil je pulau nie..



keindahan coral di Pulau Sibuan..



Subhanallah... Cantiknya Ciptaan ALLAH



aku yang sedang snorkel...



kima yang berwarna biru (kima ni cam kerang bersaiz besar)



nemo atau clown fish bersama soft coral nya..



sedang menunggu bot datang ambil kami..
tiru aksi teteh tahun 2008



ok.. bot dah sampai n kami mahu pulang.. bye bye..









1 comment:

Qaire said...

ala usah khuatir ah psl duri lndk laut 2, snng jewp ubtnye, xp jgn golak plak... Coz ubtnye ialh air suam..klu xda air suam..kta jga blh gne air kencing sndri, hehe.... Klu aku jd kmu, da lme aku mkn isi landak laut 2..cmpr ngn kima skli,. Hehe, xlpa jga ngn sarang nemo dmsk pisang, sdp gla