Klik Nih...

Followers

Nuff

Sunday, August 1, 2010

Genap Dua Tahun

Tahniah kepada diri sendiri kerana berjaya menjadi perantau di tempat org.. dah genap dua tahun pun aku di sini.. saje la plak nak mengimbau kenangan masa di awal aku sampai ke sini..
bulan 8 2008


Keadaan diri..
memang suram dan blur..
dah tak plan pun posting di sempona..
tp sebenarnya excited sebab sini dekat dengan pulau


waktu tidur..
sebelum pukul 9 aku dah lelap..
dasat betul..


satu lagi kesah... ketika kali pertama berpuasa di Semporna.. aku pergi ke bazar ramadan di semporna neh.. tetiba nak beli prepaid. (awal-awal dulu tak pakai bil sbb xdapat gaji lg).

alamak.. dah la duit bawa cukup-cukup.. tetiba ada nampak satu mat motor neh..

aik cam kenal.. ahhh belasah la pinjam duit mamat ni dulu..

aku : eh... ****** boleh pinjam duit tak? aku lupa la nak bawa duit
dia : sengih-sengih.. (dia pelik kot.. sebab bukannya kitorg ni kenal sangat)
aku : ehh, pinjam la.. esok aku bayar balik. aku cuma lupa bawa duit je..''

dan dia pun meminjamkan duit pada aku dengan not 50. bila aku nak guna.. ada 2 keping not 50 pulak.. aikk.. mamat ni mimpe ape bg pinjam seratus ringgit..

dan esok.. duit 2 keping not 50 dihulurkan pada beliau..


* terima kasih*









9 comments:

Fiz said...

baiknya hati mamat tuh bg pinjam smpai rm100..awk sbnrnya nk pinjam brape RM??

NiK SeNsEI said...

FIZ: saya nak pinjam RM50 je.. tp dia terbagi 2 keping not 50...

He's My Mr Nice GuY...

Mohd Adziim said...

so contact lagi ngan laki tu?

NiK SeNsEI said...

Adzim: iyer.. maseh kontek sampai sekarang neh.. =)

Sir Marcello said...

dah lama tinggalkan semporna...huhuhu

Anonymous said...

Sampai skang masih contact dan insyaAllah till forever...

Dari mata turun ke hati ke dari dua keping note RM50 turun ke hati Nik?

Hihihi.

- Teteh

NiK SeNsEI said...

sir marcello: ohh..penah bekerja di Semporna ye..

teteh: itu laa.. nice ending!!! =)

ajjah said...

wowowow.. is that the one nik? :D

NiK SeNsEI said...

ajjah: yesz dear... ajjah pun hampir2 kenal dia..