Klik Nih...

Followers

Nuff

Monday, November 23, 2009

Diving - Day 3...

kompas yg digunakan dalam air.......


Hari ketiga.. Maseh belum abes wat open water course.. Bgn awal pagi dikejutkan oleh liza semata-mata nk abeskan tgk dvd..

Lepas tu, ada lg basic skill kena buat. Siap ada buddy breathing..bergilir pakai regulator.. N aku tersilap langkah.. Tertelan air laut yg masin.. Uwekk..

Lepas tu pegi dive di Paradise 1.. Kena wat aksi terjunam dari belakang.. cuak gak.. N aku lambat inflate.. Dan lg sekali menikmati kemasinan air laut di halwa tekak aku ni.. Kata uncle john..

'sedap ke minum air masin...'

aku dgn senang hati jawab..

'sedappppp...'


saje xnak bg tension.. turun menyelam. Uncle john tunjukkan computer dia yg kami dah menyelam sedalam 18 meter. Aku cm xpercaya.. Berjaya gak aku wat equalize smpi ke tahap yg dalam tu..


lepas 50 minit nek balik ke bot. Lg sekali kena dive lg.. Adeh penatnya..

Ok.. Dive yg ke2 uncle bawa kamera.. Yg ni ke Paradise 2.. Tmpt coral.. Maha Suci Allah.. Canteknya.. Siap ada scene bergambar dgn penyu lg.. Uncle tolong shoot.. Tq uncle.. Tp yg pasti aku ni mmg seorang yg penakot gak.. Haha..



air keruh... biasa air keruh cmni senang nk jupe penyu..



Sila perhatikan..
nampak tak ada 2 figure di belakang penyu tu..



sangat susah nak buoyancy...



weeee......



whoaaaa..



setel diving ni.. Kena amek exam lg.. Adeh.. xpe la.. Dtg opis uncle besok..



End of the day.. Mahu balik n tidur..

No comments: