Klik Nih...

Followers

Nuff

Saturday, October 31, 2009

Kem Serumpun Semporna 2009

Lawatan ke Tawau 30.10.2009


Lawatan adalah ke Perpustakaan Tawau dan ke Giant Tawau. nak mendedahkan pada murid pedalaman ke kawasan bandar. Seramai 20 guru akan mengiring murid ke Tawau. Cuma hanya 4 guru perempuan sahaja.. Aku, Mimi, Kak Mar & Christina..


Pada asalnya aku adalah trip Bas 1, semua murid lelaki bersama dengan guru2 lelaki yang len.. dah la bas tu panas.. nasib baik kak mar tanya jurulatih, takkan dia sorang je perempuan naik bas 3.. so aku ditukarkan ke bas 3.. Fuhh lega.. kalu tak.. berhimpit2 la aku bersama murid2 lelaki,, nasib baik occay.. Sila Layankan gambar..


di hadapan library Tawau



saya, mimi n Kak Mar..
tak kena la.. ada cahaya... hentam saja la labu..



Aktiviti Permainan Rakyat di Padang 31.10.2009


bersantai di khemah utama... bestnyer.. angin sepoi-sepoi bahasa.. jeles aku..





Aktiviti di padang melibatkan permainan baling selipar ke ape tah,,, police entry... ketinting.. dan lain2 permainan yang aku tak tahu namanya.. tetiba je hujan.. kesian khemah budak2 ni,. masuk air angkara derang tak tutup khemah mereka....


hujan...



Pada malamnya aku kena guide budak menari tarian Igal-Igal dan menyanyi lagu Burung kakak Tua.. Budak2 ni memang terer mengalai.. tapi tak sporting,.. jenuh aku nak suruh derang mengalai...



silakan mengalai...



ni maskot burung kakak tua..
tampalkan manila kad di hidungnya...



BURUNG KAKAK TUA

Burung kakak tua
Hinggap di jendela
Nenek sudah tua
Giginya tinggal dua
Lecum, lecum, lecum, oh la la (3x)
Burung kakak tua




No comments: