Klik Nih...

Followers

Nuff

Friday, August 28, 2009

Pulang Ke Sabah

Balik naik bus dari Miri - Sipitang...


Dari Miri akan melalui ke Limbang, Lawas dan semestinya akan melalui Brunei. Kami bergerak pukul 8.00 pagi dari Miri. tak best langsung.. nak layan tido dalam bas pun tak puas. ada bape banyak checkpoint da. Lebey kurang 10 kali aku dan liza lena turun bas untuk cop pasport..

Besanya kalu balik kg ma, tak de la sampai penuh satu page pasport aku ni kena tenyeh. ni ha.. dalam sehari jer.. penuh dengan cop keluar-masuk Sarawak-Brunei.. Belum lg cop masuk ke Sabah plak.. hye la.. leceh..

Berdasarkan peta tue.. 2 kali gak la melalui Brunei..



sampai bus pun nek feri gak... ni Sempadan Sarawak-Brunei









Bilik check H1N1.. alhamdulillah.. bukan positif H1N1











signboard di Brunei



Signboard (Utamakan Bahasa Melayu)




Sudah mahu masuk Sarawak balik...



Tapi.. atendas bus kami cakap.. kamu berdua dari Semenanjung kan.. kita ada lagi satu checkpoint di Merapok..

Adeh.. tepuk dahi aku..checkpoint masuk Sabah pulok.. banyak nye..


Akhirnya sampai di Sipitang pukul 4.00 ptg.. dan kmi dijemput oleh GB sekolah Liza.. bermalam di rumah Liza 1 malam di Sipitang...


Habis sehari dalam bus...



1 comment:

fana said...

Aku kt Lawas, kalau kite contact2 hari tu msti ko leh stop sini dl
he he

tunggu bile aku smpai semporna plak