Klik Nih...

Followers

Nuff

Thursday, August 20, 2009

Babun tu PINTU


Kisah dari sahabatku ketika kami di International School, Taman Sri Ukay.. 2007

ni masa pillow talk... Aku, Mayna n Cda. Mayna citer kat aku pasal Hana nie. Hana cekgu sains informatif. dia ajar student IT di lab com. kami ni mengajar sekolah rendah. kat sekolah ni, ada byk kategori, nursery + kindergarden + primary school + secondary school + A-Level.


Alkesah.. si Hana ni kena relief kelas Arabic tahun 1. Memang bebudak ni kenal Hana as their IT teacher.sebaik sahaja Hana masuk..


"eh, teacher.. sekarang Bahasa Arab.. teacher pandai ke nak ajar Bahasa Arab??"


ok.. Hana masih lagi diamm..ada lagi yang menyampukk..


"teacher, teacher tau pintu ni ape? pintu ni BABUN" - sambil menunjukkan label bahasa arab 'BABUN' pada teacher Hana mereka.


ada sambungan lagi occay..


"yang ni pulak, 'nafizatun' - tingkap"


"yang ni 'maktabun' -meja"


konon-konon nak mengajar si Hana la. Hana ni melayan jer. mcm-mcm peel anak orang kaya neh..


Aku ternganga dengar citer dr Mayna.

No comments: