Klik Nih...

Followers

Nuff

Saturday, July 11, 2009

Kisah Hari Sabtu

seawal 5.30 a.m pagi menggeliat bangun nak pergi ke sekolah. ganti cuti raya. Sebaik sahaja abes kelas di 6 Jujur. terus ke opis sekolah, nak jupe Kak Salmah sebab nak tukar tarikh apply tiket balik hujung tahun nie. nape aku tukar tarikh??

"gara-gara liza burung hantu r ni. ader dia apply tiket 25 Nov. takkan aku nak menonggeng sensorang kat semporna ni untuk satu hari"


Lepak jap di opis bersama kak halimah dan kak asmaeyah. borak-borak sambil tunggu kak Salmah. beliau masih belum datang. terdengar sore abang tiri, terus aku g mencari beliau plak..

pasal ape??

aku nak diskus pasal si liza burung hantu ni yang nak amek lesen scuba di Semporna. sekejap je bincang tapi.. pujukan dari si liza burung hantu membuatkan aku teringin nak join plan beliau di hujung tahun ini.. padahal aku dah kena warning dari ma..

bak kata sir nik..

u belasah saje nik..


nanti la. akan difikirkan...


tetiba.. murid 4 Pintar datang

azwin: teacher, masa teacher sekarang..
nik : eh, masa teacher 9.30 la..
azwin: masa teacher laa..
nik : eeeeee... pergi tengok balik jadual kamu.. ngengada nak teacher masuk gakkk


aku dah le dok menjenguk budak saket di bilik kesihatan.. si azwin ni datang 2 kali cari aku.. tensen aku.. bukan masa aku.. aku yang di cari.

masuk plak kelas aku sendiri.. 6 Bersih. ada plak aduan..

"teacher.. Fhirly nak kawen dengan teacher"

Amboi.. lepas satu, satu citer len plakkk.. eee.. pening aku..

lepas tu.. meeting. kesian kak Dayah.. aku tak perasan sms beliau.. sory ye kak tiri..

school dismissed..



No comments: