Klik Nih...

Followers

Nuff

Monday, July 20, 2009

Bedak Oh Bedak..


Opsss.. habis la besok.. bedak dah tertinggal kat rumah rosminah di kuarters TLDM Semporna.. JAdi tak payah la touch up pergi sekolah.. hehehe..

Masa di UKM.. Aku ni pernah jadi PC(Pemudah cara) a.ka. fasilitator untuk freshie yang baru masuk universiti ni. Antara syarat nak jadi PC ni aku kena menyertai BTN Mahasiswa kat Alor Gajah. Masa tu tahun 2004.


Modul BTN adalah Lanjutan, Fasa Kedua. Jadi banyak la sesi LDK. yang syoknyer fasilitator LDK aku ni suka bercakap ok. selalu bila sesape je bercakap walaupun sepatah dua.. Fasilitator aku ni dengan rajinnya akan menyambung panjang berjela. SYok betul.. jadi kerja aku.. cakap sikit.. dan yang lain beliau la akan menamatkannya.

Fasilitator aku ni akan susun kami mengikut tarikh lahir. Al-maklum masa tu aku baru 2nd year. Jadi aku ni peserta LDK paling akhir dan duduk la sebelah fasilitator ni..

Ada la topik sembang-sembang..

Fasilitator ni tanya sorang senior laki aku ni..

"Perempuan jenis apa awak suka?"

Jawab si lelaki ini..

"Saya suka perempuan yang kemas, bukan selekeh!"

Pastu si fasilitator ni sambung..

"Jadi awak ni tak suka la perempuan yang tak kemas macam, bila nak keluar jer. terus sarung tudung. tapi tak pakai bedak.muka pun sememeh jer"


Aku yang kat sebelah telan air liur...


Tapi leh wat muka selamba lagi..


Sebijik statement fasilitator tu terkena ke muka aku ok.. memang.. dari sekolah menengah sampai la ke universiti, aku sangat ler jarang pakai bedak.. leh kira beberapa kali ajer. nak letak blusher pun tak tau..


Ish.. selekeh ke aku ni??

Ahh.. lantak laa..

Akhirnya di tahun tiga.. baru la aku amek inisatif nak belajar cara nak touch up. itu pun saranan dari member cina aku ni.. si Jessie..

Nik ko suruh je si Beauty belikan mende basic make up nie. dia tahu la nak match warna kulit ko dengan blusher n eyeshadow tu..

Ape lagi, maka aku pun soh la si Beauty ni belikan. nak beli sendiri tak reti..

Beauty ni kawan nyah aku masa di UKM. tapi sekarang da tak kontek. manala dia keje sekarang ni ea??

si Jessie plak.. memanjang je aku kol.. dia akan jawab..

"nik, I call u later..."

ceh.. last2.. tak kol pun..

To Jessie n Beauty..
aku rindu r kat koranggg..

No comments: