Klik Nih...

Followers

Nuff

Monday, June 1, 2009

Mood

Pagi ni jer dah terjaga pukul 4 pagi. ish, leceh tol. ni terbawak-bawak rutin dari Semporna la ni. biasanya time ni le aku bangun. sebab nak cover keje yang tertangguh sebelum pergi ke sekolah. Pagi ni macam biasa, bergerak ke Datok Keramat. Tolong ma jaga kedai n jahet pe yang patutt..

ada sorang makcik ni cakap..

"makcik tak boleh jahet hari isnin. makcik leh jahet baju hari rabu jerk. sebab bila jahet baju masa ari isnin mesti tak jadi. jahet senget la.. kain terkoyak la.."


Tapi aku.. tak de la sampai bergantung pada hari untuk menentukan mood aku sendiri. cuma aku suka pada hari RABU bila aku di Semporna. tapi berbeza pula di Semenanjung. aku tak nak menghitung hari. biasanya bila bercuti cepat jer masa tu berlalu.

KETIKA DI SEMPORNA:


ISNIN;

hari yang malas, sebab tetiba jer kena bangun awal pagi dan kena pegi sekolah.
tapi bila dah sampai sekolah. mood aku dah jadi neutral.



SELASA;

rasa macam.. lamanya nak ke hari Jumaat. bila dah sampai sekolah. tak syok sebab hari ni jadual aku pack berbekalkan gap setengah jam.


RABU;

merupakan hari kesukaan aku. kerana hari rabu akan mendekatkan aku kepada hari jumaat dan seterusnya sabtu.. ye ye..


KHAMIS;

tak sabar-sabar nak tunggu hari jumaat.. yessz...



JUMAAT;


muka berseri-seri sebab cuti dan kadang-kadang pada hari ni aku akan balik semenanjung..


SABTU:


seronok sebab dah cuti.


AHAD


hepi sangat. tapi bila mengenangkan esok hari isnin. esok kena kerja.. muka pun jadi bosannn..







No comments: