Klik Nih...

Followers

Nuff

Wednesday, May 13, 2009

Thinking of Him


Tahun 2007..


Ensar... (Budak E)


Unik kan nama dia. tuannya pun hensem. mata cantik. kulit putih dan rambut perang. On the first day aku di adni, aku masuk ke kelas 1 Ibn Hazm. Kelas budak E ni la. selepas mereka memberi salam..


tetiba si E ni berlari ke arah aku dan terus ambil duster.


teacher, teacher, i want to rub..



Aku bingung.. pehal budak ni berlari terus ke arah aku. aku pun bagi la dia duster.


Then, dalam sesi pengajaran. aku try bagi peluang untuk murid aku menjawab. yang seronoknye. budaya di sini, mereka tidak segan silu untuk mencuba di hadapan, tak kira la ko melayu ke, mix ke.. anak foreigner ke.. sume nak mencuba.. bila aku tanya..

who want to try?...(nik sensei)


berebut-rebut mereka angkat tangan..

me! me! me! me!


Bila tidak dipilih. terus berubah air muka memasing. tapi yang aku tak tahan. bila ngan budak E ini.


teacher, i want! i want!



belum aku cakap sepatah.. terus jer berlari amek marker pen di tangan aku. Ya Allah.. beraninyer budak nie. aku pun tarik balik marker aku.. tau tak dia buat aper..


dia tarik balik.. bila tak bagi.. mula la peel dia.. mengganggu kawan-kawan dia. ambil eraser la. kadang-kadang member tengah mewarna, laju jer dia rembat pensel warna kawan dia... tetiba yang manja dan baik hati.. terus lak nangis. adeh.. satu keje plak..



dia memang suka wat kecoh dalam kelas. sampai kadang-kadang aku tak leh nak kawal. bila dah abes kelas.. lain plak citernye.. Si E ni orang pertama berlari ke arah aku dan akan terus jer pegang barang-barang aku bersama pencil case aku..kadang-kadang sampai berebut dengan classmate dia..


teacher, i want to help.
.


Arghh.. lantak la.. tapi takkan tiap-tiap hari nak bagi dia jer. mesti yang lain terasa kan. so, aku pun terpaksa slow talk dengan si E ni. Pujuk rayu sikit. barula dia bagi pada member dia. budak-budak sini memang suka tolong cekgunya.. berebut.


Bila exam, ada la guru-guru lain (yang tidak pernah ke kelas 1 Ibn Hazm ni) jadi invigilator.ada sorang kakak nie, dia pregnant.. ape katanya..


Eeee.. sape la yang ajar Kelas Ibn Hazm ni.. kalau akak layan si E ni. mau terberanak akak dibuatnyer..


Aku dan Mayna (member baik aku di adni) tergelak jer. kami ni ha.. tiap-tiap hari dok mengadap kelas 1 Ibn Hazm tu. dah tak heran dah dengan si E ni.


tapi, aku suka dia.. kiut n handsome. dan aku suka perangai nakal dia..


'bersama classmate dia.. (teacher rindu u all)


Sekarang mereka semua sudah pun berumur 9 tahun. dah besar rupanya student teacher ni..






No comments: