Klik Nih...

Followers

Nuff

Thursday, May 28, 2009

Misteri Sebuah Tingkap



Bilik aku dan teh adalah bilik yang paling tepi dan berhadap dengan satu tingkap ini. buka je pintu bilik nampak tingkap dan bila turun ke bawah. memang sah akan nampak tingkap pintu dapur rumah jiran kami yang sentiasa la terbuka 24 jam. katanya.. si nik


Walaupun aku ni bukan jenis penilik atau pemerhati, tapi aku perasan gak.. setiap kali aku pandang ke arah tingkap.. akan ada sepasang mata pakcik memandang tepat ke arah rumah kami. setiap kali yerk.. diulang. dasar mata keranjang. cess..


mesti la di dalam rumah pakai menyeksi kann.. ni tak pasal-pasal jadi freeshow kat mata si TUA BANGKA itu. kuang asam punya SI TUA.


cik teteh

"perasan tak pakcik tu asyik pandang tingkap rumah kita.."

nik sensei

"ha ah.. memang aku perasan.."

cik dida

"pakcik tu selalu pandang ke arah tingkap rumah kita"

nik sensei


"memang.. tak boleh jadi ni. nak beli kain la.. tutup tingkap tu."

cik dida

"da ada kain.. pakai kain da la.. "


maka, sesi menggantungkan kain dengan sepit baju pada tingkap bermula. sah-sah la bukan aku yang pasang. aku kan ala-ala pokok renek. mana nak sampai. cik dida yang pasangkan ok..


padan muka si TUA. Lepas ni ko dah tak de can nak tengok tayangan free kat rumah no. 72 nie. Dasar gatal. gi la hadap bini ko tu.


panazzzzz....










2 comments:

Anonymous said...

sekian lama aku meninggalkan rumah, ada pembaharuan nampaknya...

ye nik, padan muka pakcik tu. tak dapat la dia tengok kita yang hot-hot belaka ni.. muahahaha!!!

loves,
teteh

NiK SeNsEI said...

teteh: iyer.. betul tu beb.. gatal punya pakcik.. kena jaga keselamatan umah.. yihuuu