Klik Nih...

Followers

Nuff

Saturday, April 18, 2009

It's Friday vs Cikgu Cantik

Hari Jumaat, sesi persekolahan bermula 7.00pg-11.20pg. Balik kali ni, tumpang Cikgu sekolah kami. orangnyer kecik-kecikan suka pakai eyeshadow warna hijau. bak kata anak Kak Zura..


"Ibu, ada cekgu sekolah ibu yang pendek-pendek tu cantik"

"ha.. memang la anak akak ni. yang pakai make up tu sume cantik bagi dia"


Wow. mesti syok kan kena puji. sampai sahaja di Taman Miramas Cikgu Cantik ni drop kami di kedai runcit. so, aku ngan kak zura berjalan terkedek-kedek ke rumah kak Zura. saje la nak temankan dia kat rumah sebab kak zura nk g amek anak dara dia kat umah babysitter tue.


At last, aku plak kena tahan. Kak Zura ajak aku lunch kat umah dia plak. erm, aku tak kesah. sambil-sambil tu, aku melayan la si Abang ni (umur 10 tahun) dok main playstation. aku tengok jer, aku tak minat la main ps ni. tapi bila si Abang ni main..


GAME OVER


aku la orang pertama gelakkan dia kuat-kuat. lepas tu, layan la plak si adik ni tengok TOM TOM BAK. tengok sambil baring-baring, amboi.. sedap-sedap si Adik ni peluk aku. erm.. bangun la kejap. gi tolong kak zura masak.


dah setel masak. aku lunch sama ngan Kak Zura dan adik.


dah bis makan. aku layan movie plak ngan 2 beradik ni. tengok cite The Pacifier. cerita ni kan ada unsur lawak gak. aku ngan bebudak ni memang bantai gelak r.

kau ni nik. sesuai la dengan anak akak. layan citer macam nie. akak tak de nyer nak tengok. mesti terlelap nie.




aku sengih jer..

dah 2 jam layan. aku balik. si abang ngan adik temankan aku jalan ke rumah no. 72. depa berdua ni nek basikal. leh plak si adik ni pakai skirt oren.


cepat-cepat jalan


Akhirnya dah sampai pun ke rumah no. 72. Terima kasih abang dan adik...











No comments: