Klik Nih...

Followers

Nuff

Saturday, April 4, 2009

April blues...



sudah dua minggu aku di sini selepas pulang dari kl. memang tak sedar masa berlalu dengan cepat. sentiasa bz setiap hari. sampaikan aku tak sedar perjalanan masa... macam-macam berlaku dalam 2 minggu ni..

kena kuat semangat beb...

kerja di sini agak mencabar jugak..

dengan mengharungi jumlah murid yang ramai.. lebih kurang 1000 murid di sekolah. sebagai guru kelas lagi. nak menguruskan 37 anak buah yang sangat nakal. dengan masalah disiplin. maklum le banyak anak teruna. derang ni tahu nak main jer. but i wish...

semoga di semester ke-2 mereka akan berubah..

upsr semakin dekat....

ni hal murid. hal cikgu len plak. kena hati-hati dok cni. kalu aku ni wat silap ckit da pandang sebelah mata. apa nyer.. korang tu perfect sangat.

ni ha.. satu cite. aku baru abes kelas.. tetiba dtg sorg kakak nie..
nik, kau buat soalan tahun 4 paper 1 ye..
akak buat paper 2
aku mengangguk lemah.. (keletihan menghadapi karenah murid)

nape nik, nampak berat jer..

tak la kak.. saya penat ni. saya baru abes kelas. (kelas aku pack hri ni).

eleh.. gara-gara korang la nie. tak nak lebih 24 masa. yang teruk guru tahun 6 kena.
2 cekgu pregnant thn 6 dpt 30 masa. ada ke patot. ish.. berat sebelah..
tapi tak pe laa...
layan kan ajer..

buat je kerja...

lantak korang la kalu nak mengata aku..

macam la hangpa baguih sgt..




ok.. chow..

No comments: