Klik Nih...

Followers

Nuff

Sunday, March 8, 2009

Temuduga

Alhamdulillah..kawan-kawan di IPSAH dan maktab lain mungkin da sampai ke tanahair memasing. tapi....

Saya di sini...

dan saya tetap di sini...

KERANA..

saya ada intebiu...argh..gara-gara tarikh konvo ditunda.. I tak dapat pergi konvo. byk kerugian bila tak pergi konvo..
  1. tak dpt jupe kengkawan
  2. tak dapat melepaskan rindu pada...
  3. tak dapat cuti lama
  4. tak dapat amek sijil (da la jauh... 4 jam kena panas bontot nak g utara tu.)
    kena amek kt maktab
  5. tiket flight burnt..
  6. kerugian duit

Agak terkilan. apa sebab yang boleh menyebabkan mereka menukar tarikhb konvo. da banyak menyusahkan banyak pihak. lagi-lagi kami di Semporna. mereka yang tidak terkena tu tak pe la... elok pula bila ditangguh, tarikh konvo sama dengan tarikh interview kami di Semporna.. tak ke haru biru.. mungkin ada hikmahnya. tapi malas nak fikir panjang.

dengar-dengar khabar angin ada kengkawan yg mintak tangguh. tapi kenapa?? kalu nak mintak tangguh.. pe kata mintak pendapat org lain dulu. tak la kami book tiket awal-awal. ni tak.. hanya untuk kepentingan dan kesenangan pihak tertentu. kot iye pun.. bgtau la kt sume yang nak g konvo yang ampa semua mau mintak tangguh. jadi kami tak payah la beli tiket awal-awal. kan tak pasal-pasal dah menyusahkan mereka yang lain.

konon lagi satu..

boleh mintak kerugian kt BPG. Fine.. tapi belum pasti dapat. biasa nya urusan claim ni bukan senang nak dapat. kadang-kadang usaha nak dapat sejumlah wang itu lebih banyak nilainya dari jumlah yang akan kita dapat (hasil kerugian tersebut. Sudah la.. cakap memang senang. hanya melepaskan untuk pihak tertentu dan membiarkan pihak lain tersepit.

ERM.. BAGUS LA BEGITUU YER..lepaskan diri sendiri dulu, orang lain.. lantak ko la..

malas nak cerita panjang lagi..

buat rasa sedey saje..

saya interview..
Tarikh : 12 March 2009
Masa : 8.00 am
Tempat: PPD Semporna

Bayangkan.. balik konvo pun tak sempat nak patah balik kejar interview. alih-alih saya pilih interview la... maktab saya konvo pukul 1pm. ada kemungkinan saya tak sempat kejar flight. kerana flight terakhir kami pukul 5.30 ptg sahaja.huhuhu..

I misz all my fwenz (kpli ipsah).. nak jumpa.. tapi apakan daya aku ini..




No comments: