Klik Nih...

Followers

Nuff

Thursday, March 23, 2017

main di playground


Hai.. Selamat pagi..
Petang Semalam bawa anak2 main di playground..
layankan gambar aje ya...



















 abang adam baru keluar dari terowong..







main jongkang-jongket

















Wednesday, March 22, 2017

dah sebulan..


Selamat pagi..

ni gambar bulan 12 tahun lepas..
masa ma ayah dtg rumah..


dah sebulan ni xjumpa..
xsabar nk jumpa insan2 tersayang lusa nnt..














rambut abam adam oun masih botak lg..kih kih kih..






Tuesday, March 21, 2017

Aktiviti Cuti Sekolah



Hai... Selamat malam..
Saje je tempek aktiviti anak2 siang tadi...










 aktiviti belajar dalam bahasa arab.. 10 minit je abam pegang buku tu.. lepas tu simpan...




 sambung aktiviti mewarna pulak.... tengok tuuu..




 kakak kompem menyibuk sama.....










nanti ya anak2.. Ada rezeki kita jalan2.. Ummi nak setel hutang piutang dulu...



Monday, March 20, 2017

Stok terakhir




Salam Sejahtera.... Tahun 2017 ni tahun yang bz la,, tahun pertama ajar tahun 1 kan..
nak updet blog pun dah suam2 kuku.. nak tap banyak2 dalam entry pun dah malas...


 ni stok akhir untuk Isfadiah... 19 april ni nak 2 tahun dah..




 ni la puteri hati ummi..




tiru gaya abam posing kannn. hahaha




abam,.....





ok la.. walaupun cuti sekolah ada beberapa kerja sekolah kena buat.. ermmm..
ok bye semua....








Monday, March 13, 2017

Weekend



Hai semua... 


weekend kali ni ada sedara suami dari Perak datang..
sibuk jumpa n bersembang2....


ni masa kenduri sepupu suami..
selfie dengan kakak comot...





si abam dah keletihan tertdur...



majlis diadakan di dewan bunga kertas, shah alam..



hari ahad... marking paper pula. tapi ada bantuan dr kakak...

terus tergendala kerja ummi..


ok.. ummi nak siap2 pergi kerja,,,

bye bye bye



Wednesday, March 8, 2017

Kenduri Kahwin Sahabat Kimia UKM


Hai... layan gambar je la ya..
Aku grad 2006...
jumpa balik kawan2 2017...


Setelah 10 tahun geng.. dulu xdapat pergi reunion sebab kerja di Sabah..
Alhamdulillah. maisng2 dah ada anak pun kan...
tunggu pengantin baru pula..















































Semoga Aqilah bahagia hingga ke jannah.. cepat dapat anak.. Amin



Tuesday, March 7, 2017

Isi E-filing



Salam Sejahtera semua...

korang dah  isi e-filing ke? macam I kena isi la sebab I memang tolak cukai setiap bulan..
Alhamdulillah tahun 2016 berjaya simpan resit-resit dengan lebih sistematik dan tersusun..
senang bila nak audit nanti kannnn...


Kaedah I simpan resit...
1. Guna recycle A4 - yang belakang tu tak dicetak..
2. bila dapat resit terus lekat di A4 paper (tak kisah guna gam ke, selotep ke,
aku guna maskin tape aje-comot sikit tapi pedulik hape)
3. lepas dah gam tulis jumlah bayaran takot2 nanti ink pada resit hilang
4. Jangan lupa tulis tahun dan kategori resit cth - buku, alatan sukan.. 
5. dah siap isi E-Filing baru la I masukkan dalam fail n dok dendiam di situ..
6. Sekarang tumpukan pula pada simpanan resit sesi 2017..


ok tak.. biar la comot yang penting senang nak tengok dan kira jumlah resit bayaran kita tu..


Selamat membayar cukai..

1. cukai pendapatan
2. cukai gst
3. tol
4. cukai jalan


banyak juga ya mende cukai ni kena bayar... ishhh..