Klik Nih...

Followers

Nuff

Tuesday, August 23, 2016

big book


Assalamualaikum dan salam sejahtera... hihi


bila letak muka kita je.. gambar kecik sebab gambar xberapa cantik laa.. malu nak tunjuk muka kita yang tuuu.. hihihih..







masa ni dok relief kelas.. saje je bacakan cerita untuk murid2.. bagi aktiviti lain pula.. ok la.. i nak masak.. bye..








Monday, August 22, 2016

no parking meh..


hai dan salam sejahtera...

tetiba je rajin updet kan.. sebenarnya xde cerita pun. tapi dh kebetulan ada kereta parking depan rumah i.. terus i nak cerita..


kejadian adalah ahad, 21 ogos 2016, 4.30 ptg

ini bukan kali pertama ya berlaku.. kerap sangat dah.. waktu malam pun ada.. Alhamdulillah setakat ni bila ada kereta parking depan rumah aku.. belum lagi ada kes emergency nak keluar rumah.. itu je yg aku risau.. kot2 nak keluar dah xboleh keluar sebab ada insan2 yang parking depan rumah aku.. tak nak jalan jauh punya pasal.. depan rumah aku jadi mangsa..


satu kes lagi pukul 12 malam tak beranjak2 kereta park depan rumah aku.. adeh.. naik risau aku sebab kami ni nak bertolak ke johor 4.30 pagi besok.. hadeh.. mana nak cri owner pagi2 buta kan.. Alhamdulillah bila bangun 3 pagi jenguk keluar tak ada dah.. bukan xsuka.. tapi aku cuma risau jika ada kes2 kecemasan je.. 

Pernah satu petang, ada kereta mpv berhenti depan rumah aku.. dan seorang perempuan tanya
'boleh parking sini"... terus aku jawab xboleh.. ye la.. jap lagi ada van datang nak pasang aircond di rumah aku.. takkan derang nak jalan jauh angkot aircond berat2 tu datang rumah aku sebab ko parking dek kemalasan nak jalan jauhhh.. xlama tu derang parking tempat lain... aku tengok alahai.. anak sorang je.. dah sekolah rendah.. tak boleh ke parking jauh sikit.. mengadanyaaa... 


Alhamdulillah.. memang Allah pun mudahkan kami sekeluarga..  Alhamdulillah juga kami xpernah pun sesuka hati parking block sape2.. jalan jauh pun takpe.. yang penting kami xmenyusahkan orang.. tapi di perumahan aku asyik terjadi aje hal2 begini... Mohon dipermudahkan dariNYA..





Sunday, August 21, 2016

Riadah ptg Sabtu


Salam sejahtera semua....

rajin pula ummi updet ya.. kena cecepat updet bila ada masa sbb lps ni jd pengawas upsr~kompem ms tu malas nk buat new entry... hihi... tp cm biasa gambar juga yg banyak... ni kisah riadah semalam..


kakak selamba je.. xgayat pun..
selipar tu selipar abang adam. xbeli pun yang baru..


santai betoll..


belon ni ada budak yg bagi kakak... suka la si kakak..


muka gembira dapat main dan jalan2..


abang leka main bubble...











muka main bersungguh-sungguh


ayah bagi kakak main ni...


sekali dah main.. berkali2 nak main gelongsor ajeee..


kakak yg gumbira jalan2.. memang kakak n abang happy sangat..


abang kemain panjat.. dulu abang takott..


selamba aje kannn.. 



si kakak memang tak takot.. selamba je panjat yaa..



muka cari idea camne nak main ni.....


tak de rasa gerun dia panjat papan gelongsor tu.. kakak, kakak






abang kejap main gelongsor.. kejap main bubble.. datang 2 gadis kembar ni join sama.. comell..








kakak dan belon...





ok.. dah nak balik..





sampai aje rumah... dua beradik cepat je tertido keletihan... hahaha..

nanti kita main sini lagi yaaa...




Saturday, August 20, 2016

kakak berjalan 27 bulan

video


salam semua...


lama betul ummi nak tunggu kakak boleh berjalan... sebab abang adam dah berjalan bermula 26 bulan... Alhamdulillah... tak disangka kakak dah boleh berjalan sebaik kakak genap 1 tahun 3 bulan.... layan video aje ya... bulan ogos ni banyak sangat aktiviti sampai ummi keletihan..



Friday, August 19, 2016

Adam Kindergarten Sports Day


Salam semua...

layan gambar aje la ya....
sukan adam 14 ogos lepas...


si kakak pakai skirt....


dengan ayah...





ni ummi punya caption.. ummi mmg buta camera









masa ni kakak dah salin baju... boleh pula kakak berak...
adoi... gagah2 la ummi pi basuh kt tandas yg cantekkk sangat tuu..






kakak dah 1 tahun 4 bulan hari ni....


ok la.. masih mood lemau utk updet...






Tuesday, August 16, 2016

sengal sekejap...


Assalamualaikum....


Lamanya senyap kann.. sebab.. dah mula saringan Linus.. uish.. penat buat saringan ni.. hanya guru2 yg melalui je yg phm.. sepanjang tempoh saringan ni.. bermula berbondong-bondong buku akan tidak disemak.. maklum la nk buat ms free (waktu tak ada kelas)... masa tu siapkn borang linus pulak.. nak bawa balik rumah badan dan minda dah penat wey... hadap budak membaca.. dah la bahasa inggeris.. nak buka mulut pun susah... huhu... org tak kan paham.. aku tau di luar sana ada guru2 yg sama situasi cam akuuuu.. cerita pun xguna.. bila orang atasan datang.. tetap juga cikgu jua disalahkannn... tetap juga mencari kesalahan cikgu...hey.. aku penat la.. mana nak.mengajar.. mana nak updet fail...mujur ada.cuti semester.. masa cuti tu la aku kemaskini fail2 bagai tu... nak cuti pun xboleh.. dok bersengkang mata siapkan fail... huhhhh.. reda je la walau kekadang tu tak ikhlas sebenarnya....


ok la... bye




Wednesday, July 27, 2016

minum susu


Salam Sejahtera...

Ummi ada taklimat di Kg Jawa pagi tadi... balik rumah angkat baju di jemuran.. sedar sedar dah pukul 4 ptg ya....


abang Adam masih lagi minta minum susu botol... abang dah 4 tahun laaa..


saje snap cecepat masa abang leka... hahahahaha..



Alhamdulillah bila berjalan keluar bermalam atau tidak.. memang ummi tak perlu bawa termos n bekal susu abang adam. ummi dah ajar siap2... susu hanya ada di rumah sahaja...  di luar tiada susu..
jadi abg adam hanya perlu minum air masak ajeee.. senang kerja ummi.. muahahaha..